Sport

2014.04.07. 15:49

Egy korszak véget ért

Nyíregyháza - Balázs István: Örülök, és egyben sajnálom is, hogy vége van.

Nyíregyháza - Balázs István: Örülök, és egyben sajnálom is, hogy vége van.Egy csendesen induló mérkőzés hangos ünnepléssel végződött. A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata csaknem kétórás összecsapáson kaparintotta meg a hetedik helyet – egy nem szimpla estén. A Kaposvár elleni párharc harmadik találkozója nem csupán a sorrendről határozott, a nyírségi klub háza táján némelyeknek egy emlékezetes korszak is lezárult. A sérülésektől tizedelt nyíregyháziak soha nem látott összetételben, fogcsikorgatva, olykor látványos mentésekkel színesített meccsen harcolták ki a győzelmet, a közönség tetszését kiváltva.

A tapsvihar közepette Balázs István edző nyilvánvalóvá tette: az ősszel, veled ugyanitt rá már nem vonatkozik – munkája befejeződött. Posztját más(ok) töltik be a következő bajnoki évadban, miként a klub nagyasszonya, Erdősné Balogh Erika is alighanem búcsúzott az aktív játéktól. S egyelőre rejtély, a többiek jövője miként alakul...

– A búcsú számomra kesernyésen, a csapat szempontjából sikeresen alakult – summázott Balázs István, aki három esztendőt követően távozik a Fatum-Nyírsuli-NRK kispadjáról. – Az Erdősné Balogh Erika szemszögéből, ha igaz a hír, hogy játékosként utolsó mérkőzése volt a pénteki, akkor pedig kifejezetten jól, szépen alakult. Úgy érzem, hogy a legutóbbi, idegenbeli meccs óta eltelt egy hét alatt meg tudtam találni azt a csapatszerkezetet, amely Erdősné kiemelkedő produkciójával kiküzdötte a várt győzelmet.

A szenvedő alanya ennek az új felállásnak Szabó Ivett volt, aki a korábban sok időt töltött a pályán, ezúttal azonban nem jutott szerephez. Néhányan, például Janetka Vivien és Petróczy Enikó hasznosan teljesítettek, és liberó poszton Roma Flóra is igazolta, hogy jó nyitásfogásbeli képességekkel rendelkezik. Örülök, és egyben sajnálom is, hogy vége van. Nem csak bajnoki esztendőnek...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!