Sport

2014.04.18. 16:26

Érem Prágából és Szolnokról

Nyíregyháza - Bottyán István a cseh fővárosban felülmúlta tavalyi teljesítményét.

Nyíregyháza - Bottyán István a cseh fővárosban felülmúlta tavalyi teljesítményét.

A nemzetközi és a hazai mezőnyben is remekelt az utóbbi időben Bottyán István. A nyíregyházi fallabdázó előbb az európai körverseny prógai viadalán állt rajthoz, ahol a 45 évesek kategóriájában végzett a második helyen. A népes és rangos mezőnyben Bottyán István a fináléig nagyszerű játékkal jutott el, ahol aztán belga ellenféltől szenvedett vereséget. Sorsdöntőnek bizonyult, hogy a második szettben 16:14-re maradt alul (11 pontig tart amúgy egy játszma, de meg kell lennie a két pont különbségnek), ha akkor sikerült volna kihasználni valamelyik játszmalabdát, akkor lehetett volna keresnivaló. Az ezüstéremmel így is felülmúlta eddigi legjobb teljesítményét, hiszen tavaly – még a 40 esztendősek kategóriájában – a negyedik helyen végzett a cseh fővárosban az amatőrként is profi teljesítményre képes sportoló.

Következett Szolnokon a szenior magyar bajnokság, ahol Bottyán István a negyven év felettiek kategóriájában a döntőbe jutásért szenvedett vereséget, és a bronzmeccset megnyerve végül a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!