Sport

2014.04.27. 15:25

Érmekkel tértek haza a vásárosnaményi judósok

Bártfa - A szlovákiai Bártfán (Bardejov), kiváló szervezés mellett találkoztak szlovák, magyar, román, lengyel, ukrán, észt cselgáncsos gyerekek és fiatalok.

Bártfa - A szlovákiai Bártfán (Bardejov), kiváló szervezés mellett találkoztak szlovák, magyar, román, lengyel, ukrán, észt cselgáncsos gyerekek és fiatalok. A 581 fős rekordlétszámú mezőny szerencsére tükrözi a judo töretlen népszerűségét a résztvevő országokban. A magyar színeket a miskolci Avas Judo Clubbal együtt képviselő vásárosnaményi Szelet Kelet SE versenyzői nem vallottak szégyent a nemzetközi mezőnyben: az 5 fős csapat 4 éremmel térhetett haza.

Külön dicséretet érdemel Rácz Róbert, aki a legnépesebb mezőnyben, U 13-asok 17-fős -42 kg-os csoportjában tudott győzni, és csak a későbbi bajnok és harmadik helyezett győzte le a magyar fiút.

A remek körülmények (tataminként 3 monitor, video visszajátszás, trénermonitorok, élő internetes közvetítés, trénerszoba, különdíjak, sportolói ajándékok) és a kiváló házigazdák már-már egy világverseny hangulatát hozták a felvidéki városba.

Jövőre reményeink szerint a körülmények ismeretében egy sokkal népesebb csapat érkezhet a versenyre.

- Insticei Zoltán -


Eredmények

Első helyezett: Insticei Réka (U13 -52 kg)Második helyezett: Holló Klaudia (U18 - 52 kg), Vaska Fanni (U13 - 32 kg)Harmadik helyezett: Kakuk Eszter (U15 -55 kg)


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!