Sport

2014.04.11. 09:50

Ezt a képletet meg kell oldani

Mindössze három szabolcsi férfi csapat lép pályára – a Kölcsey végleg lerázhatja a Miskolcot.

Mindössze három szabolcsi férfi csapat lép pályára – a Kölcsey végleg lerázhatja a Miskolcot. Hogy mire jó a bajnoki menetrend elnyújtása? Jó kérdés. Az illetékesek egészen biztosan ismerik a választ.... Értelme viszont nincs, kiváltképp az alacsonyabb osztályokban. Mindenesetre a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban a hét szabolcsi együttes közül mindössze három mutatja meg magát a hét végi, egyébiránt húszadik fordulóra keresztelt játéknapon. Mégpedig szombaton.

A címvédő, jelenlegi listavezetőt – két pontos hátrányból – üldöző Nyírbátor berkein belül egyértelmű a képlet: hazai pályán (kezdés: 18 óra) le kell gyűrni a hatodik helyen tanyázó Miskolcot. Más eredmény nem fér bele a Váczi-legénység számára. Ugyanakkor megyei partit tudnak le Demecserben, ahol a masszív középcsapatnak titulálható Tiszavasvári megszorongatására hangolnak. Szó se róla, a házigazda áll nem túl rózsásan, csupán két riválist előz meg a táblázaton, míg a hetedik pozícióban állomásozó látogató akár jelentősen feljebb tornázhatja magát – már, ha nyer.

A nőknél a Kisvárda nem érintett az aktuális programban. A Kölcsey DSE-Nyíregyháza annál inkább. A diákcsapat vasárnap (11 óra) – a bujtosi csarnokban – fogadja a Miskolcot. A felek közül a nyírségi egylet szerepelt eddig jobban, egyelőre öt pontot vert a borsodi gárdára, ami könnyen hét egységnyire hízhat. Az esély adott rá, a Hadobás István „lányai” pedig nyilván nem akarnak csalódást okozni a trénernek.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!