Sport

2014.04.29. 08:56

Futásra cserélte a pihenést

Tihor Csaba az abszolút verseny hetedik helyén zárta a sárvári 24 órás országos bajnokságot.

Tihor Csaba az abszolút verseny hetedik helyén zárta a sárvári 24 órás országos bajnokságot.Mit sem törődve a Beatrice által megénekelt nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás napirenddel, a sárvári viadalon induló ultrafutók nem csináltak mást, csak futottak. Egy teljes napon, azaz 24 órán át!

A 24 órás országos bajnokság mezőnyében ott volt Tihor Csaba, a Nyírségi Futók SE sportolója, akitől megszoktuk az utóbbi időben, hogy emberfeletti teljesítményekkel jelentkezik. Ilyen volt a mostani is, és végül 210.364 kilométert teljesítve az abszolút versenyben a hetedik, korosztályában (34–39 év) pedig a második helyen végzett.

– A sárvári vár körül kijelölt 1030 méteres pályán körözgettünk, én végül 204 kört teljesítettem – mondta az egy napig tartó viadalról Tihor Csaba. – Bár többször megfordult a fejemben, hogy jó lenne egy kicsit sétálni, de mindig elhesegettem a gondolatot, és végigfutottam a teljes napot, csak a frissítések alkalmával álltam meg. Délelőtt tízkor volt a rajt, szerencsére napközben sem volt túl meleg és éjszaka sem túl hideg, így tényleg ideálisak voltak a feltételek. Az első száz kilométert 9 óra 37 perc alatt tettem meg, a tizenkét órás résztávom 121 kilométer volt, vagyis a verseny második felére így kicsit lassultam, de azt hiszem, ez így természetes. Hogy min jár az ember feje ilyenkor egy teljes napon át? Leginkább a köröket számolgattam, és hét-nyolc megtétele után megállapíthattam, hogy megint eltelt egy óra...

(A teljes cikk elolvasható a www.kelet.hu oldalon é a Kelet-Magyarországban.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!