Sport

2014.04.11. 19:46

Hamis kilencessel, egy pontért

Kisvárda - A kiesés ellen küzdő Kozármisleny otthonában a döntetlennel is beérnék a csatár nélkül maradt kisvárdaiak.

Kisvárda - A kiesés ellen küzdő Kozármisleny otthonában a döntetlennel is beérnék a csatár nélkül maradt kisvárdaiak.

Dusan Pavlov kidőlésével (bár van esély arra, hogy a szerb támadó vállsérülése mégsem olyan komoly, mint ahogy az elsőre kinézett) egy szem vérbeli csatárát is elvesztette a Kisvárda Master Good. Ezek után mi következik? A szombati kozármislenyi bajnokira forradalmasítják a 4–6-0-s szerkezeti felállást?

– Nem hangzik rosszul, de azért valami másra készülünk – válaszolta Révész Attila, a tizedik helyen álló NB II-es újonc szakmai igazgatója. – A mai modern futballban elterjedt az úgynevezett hamis kilences pozíció, vagyis olyan középcsatár bevetése, aki nem vérbeli támadó és nem a gólszerzés az elsőszámú feladata. Ebben a kényszerszülte helyzetben mi is valami hasonlóval próbálkozunk, és ebben a felállásban két feljebb játszó szélső középpályásra lesz szükségünk. Miután az új szerkezet másféle harcmodort követel meg, lesznek még változások a csapaton belül, előtérbe kerülhet Farkas Márton szerepeltetése is. Arra számítunk, hogy a Kozármisleny az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, és mindent feltsz a három pont megszerzéséért. Amúgy nem ez a baranyaiak stílusa, szeretnek inkább kivárásra játszani, de most alighanem rohamozniuk kell. Ez számunkra nem is jön rosszul, fura ilyet kimondani, de ezúttal idegenben több esélyünk lehet, mintha hazai pályán játszanánk, és kezdeményező futballt kellene bemutatnunk.

A teljes cikk elolvasható a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. április 12-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!