Sport

2014.04.03. 13:17

Inkább eltekintenének a csodától...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A veretlenségi sorozatot lezáró Nagykálló új lapot nyithat, tavaszi sikercsapatok csatája Nyírmadán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A veretlenségi sorozatot lezáró Nagykálló új lapot nyithat, tavaszi sikercsapatok csatája Nyírmadán.

Soha ne add fel! – morzsolhatják a szavakat jó néhány megyei első osztályú futballcsapat háza táján. A tabellán ,,tíztől” lefelé senki nem érezheti biztonságban magát. A fordulók pedig fogynak, hétről hétre kevesebb az esély elhúzni a csíkot a veszélyzónából. A kiesés megúszásért hét együttes hadakozik - váltakozó sikerrel. A huszonegyedik, aktuális körben ráadásul több,az ügyben érintett legénység egymás elleni gyűri az ipart: a szombati Tiszalök–Tiszakanyár, no meg a huszonnégy órával később esedékes Sényő–Csenger összecsapás – még ha nem is dönt mindenről – kétségtelenül vastagon befolyásolhatja a megkapaszkodásért vívott csatározás végkimenetelét. Rubóczki Tibor olyannyira tisztában van a szituáció nehézségi fokával, hogy cifrázás nélkül jelezte: ha Sényő elszúrja a soros meccset, már csodára lesz szükség a folytatásban...

Mindazonáltal ,,fent” is bonyolódik a helyzet. Az immár tartósan az élen posztoló Nagykálló legutóbbi, balkányi buktája összerázta a követlen elitet alkotó kemény magot. Mindazonáltal a tizenöt találkozóra (!) rúgó veretleségi szériának búcsút intő Gerliczki-brigád máris új lapot nyithat, annál is inkább, mivel a sereghajtó Nagyecseddel szembeni fellépése az országos egyes kategóriába tartozik. Persze, a labdarúgás örök törvénye szerint épp az ilyen feladatok a legrázósabbak. Miként a második pozícióba felkapaszkodó Cellspan-Balkánynak is alighanem meg kell feszülni a nagycsapat ,,ölő” Dombrád otthonában. Az ügyeletes felsőházi rangadó Nyírmadán lesz: a házigazda négy tavaszi meccsen tíz pontot gereblyézett össze, hajszálra azonos mutatóval érkezik a Mándok. Magyarán 2014-ben még egyik alakulat sem bakizott, a forma alapján tehát bajos megítélni, melyik félnek sülhet el jobban ez az ütközet.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 21. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Nagykálló (1.)–Nagyecsed (16.)

Gerliczki Máté, nagykállói edző: – Az első játszik az utolsóval, ráadásul hazai pályán, sima egyes! Elvileg! De felteszem a kérdést, melyik mérkőzésünk volt sima? Segítek! Egyik sem! Felszállt a rózsaszín köd, újra csapatként működve feltétlenül kárpótolni kell önmagunkat és szurkolóinkat.

Ricsei Ferenc, nagyecsedi játékos-edző: – Jó játékosállománnyal rendelkező, a bajnok címre is esélyes Nagykálló otthonában csak akkor lesz esélyünk, ha a legutóbbi, Tiszalök elleni mérkőzés második félidő elején mutatott teljesítményét át tudjuk menteni erre a találkozóra.

Tuzsér (7.)–Nyírgyulaj (8.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Továbbra sem vagyok elégedett a helyzetkihasználásunkkal, mondhatnám, katasztrofális. De egyszer minden sorozatnak meg kell szakadni. Akinek gondja, problémája van, félre kell tenni, és csak erre a kilencven percre szabad koncentrálni, mégpedig százötven százalékban, és vért kell izzadni a győzelemért!

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Jó lenne végre idegenben is pontot szerezni, hiszen ez utoljára szeptember végén sikerült. A feladat nem egyszerű, a Tuzsér a mezőny legmasszívabb, legkevesebb gólt kapott csapata, ráadásul hazai pályán eddig csak egyszer találtak a kapujába.

Kemecse (5.)–Ibrány (9.)

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Tisztában vagyunk azzal, hogy egy veszélyes csapat érkezik hozzánk, egyébként pedig a helyzet ugyanaz, mint egy héttel ezelőtt. Győznünk kell, hogy az élbollyal tartani tudjuk a lépést, remélem, ez most már játékban is megmutatkozik.

Varga Attila, ibrányi edző: – Bízom a csapatban, illetve a statisztiában. Két vereség és két döntetlen után talán két győzelem következik...

Tiszalök (14.)–Tiszakanyár (10.)

Kovács János, tiszalöki játékos-edző: – Nos, a Kanyár elleni meccs még fontosabb, mint a múlt heti. A Nagyecseden mutatott teljesítményt kell folytatni, és akkor most is lehet keresnivalónk. A játékosaim lelkesedése töretlen, ezzel töbször szembesültem edzéseken, remélem ez a hét végéig kitart.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A tavaszmenő Tiszalök otthonában senkinek sincs könnyű dolga, gondolom, nekünk sem lesz. Mindent merg fogunk tenni a minél jobb szereplés érdekében.

Szatmár Unió FC (11.)–Baktalórántháza (3.)

Virovecz Pál, az SZUFC edzője: – Remélem, most már végre a legerősebb összetételű csapattal léphetünk pályára. Mivel a huszonnegyedik órában vagyunk, nyernünk kell!

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Újra egy nehéz kirándulás vár ránk, de a múlt heti hozzáállással, egy kicsit még jobb koncentrációval megnyerhetjük a mérkőzést.

Vasárnap

Nyírmada (6.)–Mándok (4.)

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Eltiltás és sérülések nehezítik a dolgunkat egy jó csapat ellen. Érdekes, rendszerint a mérkőzések második félidejében térünk magunkhoz, nem biztos, hogy ez a Mándokkal szemben belefér, sőt, valószínűleg ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak.

Csoma Dezső, mándoki edző: – Remélem, tudjuk folytatni a jó szereplésünket, és most is pontot tudunk szerezni. Sajnos, sok sérülta keretben, ami alaposan megnehezíti a dolgunkat.

Dombrád (12.)–Cellspan-Balkány (2.)

Borza László, dombrádi edző: – Megint egy kutya nehéz mérkőzés elé nézünk. Nem akarunk se fogadkozni, se ígérgetni, minél jobb eredményt szeretnénk elérni.

Dán Ferenc, balkányi edző: – A Nagykállóval vívott meccsen igazi csapatként futballoztunk, ugyanerre az elszántságra, alázatra lesz szükség Dombrádon is. Annál is inkább, mert a házigazda néhány élcsapattal szemben már megmutatta valódi erejét, éppen ezért veszélyes ellenfél.

Sényő (15.)–Csenger (13.)

Rubóczki Tibor, sényői edző: – Mondhatom, az utolsó szalmaszálba próbálunk kapaszkodni. Ha most sem tudunk nyerni, alighanem már csodára lesz szükség.

Barcsay István, csengeri edző: – Fontos mérkőzés előtt állunk, szeretnénk idegenben pontot, vagy pontokat szerezni. Nem kirándulni megyünk Sényőre!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!