Sport

2014.04.19. 19:27

Keserű lesz a mándoki húsvét

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A labdarúgó Szi-Zo Sport megyei I. osztály 23. fordulójának szombati nyitányán négy mérkőzést rendeztek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A labdarúgó Szi-Zo Sport megyei I. osztály 23. fordulójának szombati nyitányán négy mérkőzést rendeztek.

Nagykálló–Csenger 4–1 (1–0)

Nagykálló, 130 néző, v.: Resán.

Nagykálló: Kanócz B. – Eördögh L. (Rubóczki J.), Bodó G., Torma T., Turbucz T., Gergely B., Ungi L. (Mándi L.), Kiss T. (Kovács I.), Deme A., Somogyi T. (Kerecsen J.), Balás G. (Marcsek Z.).Edző: Gerliczki Máté.

Csenger: Bélteki L. – Bodó R., Doros M., Merce A., Bozso Sz., Pankotai I., Maxim V., Bornemisza I., Katona P., Somlyai G., Toma M. Edző: Barcsay István.

A találkozó bebizonyította: a győzelem nem sajt, még ha a helyenként penészes is. A meccset a kállói hollók kezdték támadóbban, helyzeteket dolgoztak ki, és gólt is szereztek. Ezután a házigazdák játéka pontatlanabbá vált, a vendég rókáké aktívabbá vált. Alig történt meg a fordulás, egy furcsa büntetővel egyenlített a Csenger. Gyenge színvonalú periódus következett, melyben mindkét félnek voltak lehetőségei, majd hirtelen átszakadt a gát, és a listavezető pilanatok alatt szerzett három találattal lezárta a végeredmény kérdését. A második félidő első felében a „bármi” is benne volt a meccsben, de összességében megérdemelt a hazai győzelem, bár a sárgák még fájhatnak a következő meccsen.

Gól: Balás G., Torma T., Marcsek Z., Kiss T., illetve Bornemsza I. (11-esből). Ifi: 7–3. (Tudósító: Győrfi Gergő)

Gerliczki Máté: – Én fiatal edző vagyok, játékosaim döntő többsége szintén nagyon fiatal, ezért nehezen birkózunk meg az esélyesség terhével. Én akkor is foggal-körömmel ragaszkodom hozzájuk, ha visszafogottabb teljesítményt nyújtanak. Muszáj vagyok megjegyezni, mert ettől rosszabb a helyzet már nem lehet, hogy elvétve találkozunk elfogulatlan bíráskodással, amit fényesen jelez, tavasszal eddig hét gólt kaptunk, ebből négyet 11-esből.

Barcsay István: – Tíz emberrel nehéz mérkőzést nyerni... Ennek ellenére jó meccset játszottunk, úgy gondolom, hetven percig partiban voltunk, de a helyzeteinket sajnos, most sem sikerült egy egynél kihasználni, így törvényszerű, hogy az ellenfél büntetett. Gratulálok a Nagykállónak, sok sikert neki, jusson fel!

Tuzsér–Nagyecsed 2–1 (1–0)

Tuzsér, 200 néző, v.: Losonczki.

Tuzsér: Szőr I. – Tott N. (Semegi T.), Dolhai M., Markos J., Gergely I. (Zán P.), Hriskevics (Soós T.), Dallos L. (Bagoly Z.), Lakatos T., Iván A., Dancs B., Setét R. Játékos-edző: Dancs Béla. Nagyecsed: Makó R. – Mándi A., Ricsei F., Tóth B., Moldovan, Rebegea, Eötvös T. (Bulyáki A.), Ascsillán L., Peczer Gy. (Istrate), Petrohai G. (Rosu), Török I. Játékos-edző: Ricsei Ferenc.

A Tuzsér olyan, mint a Barcelona, mindenkinél többet birtokolja a labdát, és irányítja a játékot, mégis idegörlő meccseket játszik. Ez is olyan volt...

Gól: Setét R. 2., illetve Rebegea. Ifi: 3–1. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Dancs Béla: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sikerült két szép gólt szereznünk. A második félidőben értehetetlen módon visszavett a csapat, a jövőben ez nem engedhető meg! A legfontosabb célt teljesítettük: miénk a három pont.

Ricsei Ferenc: – Reálisan nézve, nem volt esélyünk a győzelemre, de a második félidőben mindent megtettünk azért, hogy legalább egy pontot sikerült. Sajnos, az egyenlítő gólt nem sikerült megszerezni.

Kemecse–Cellspan-Balkány 4–1 (2–0)

Kemecse, 300 néző, v.: Tomori.

Kemecse: Szabó A. – Balogh Gy., Tóth Sz., Koskovits Gy., Fiumei V. (Fekete Á.), Bárány T., Bodnár J. (Karkusz), Ruska T. (Tóth T.), Asztalos K. (Birovecz J.), Fekete G., Balázsi P. (Ádámszki R.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Balkány: Varga I. – Szabó P., Marozsán G. (Kiss J.), Vass Z., Marozsán Zs., Ferenczi F. (Arnaud), Dán F. (Ferenczi M.), Szilágyi Z., Marozsán M. (Gondor I.), Vasas T., Nagy D. Játékos-edző: Dán Ferenc.

Az eredmény önmagáért beszél, helyenként már a régi Kemecsét láthatta futballozni a hazai közönség.

Gól: Fekete G. 3. Ádámszki R., illetve Nagy D. Kiállítva: Arnaud (76. perc). Ifi: 5–1. (Tudósító: Kondor Lajos)

Ádámszki Róbert: – Ezek is mi vagyunk. Tudunk így is futballozni. Mint minden meccsen, most is rengeteg helyzetet hagytunk ki, de Fekete Gábor vezérletével magabiztos győzelmet arattunk. Sok sikert a Balkánynak.

Dán Ferenc: – A győzelemhez gratulálok a Kemecsének. A mérkőzésnek voltak fordulópomtjai: kettő egynél akadt két lehetőségünk az egyenlítésre, majd a kiállítás megpecsételte sorsunkat.

Tiszalök–Mándok 4–2 (2–1)

Tiszalök, 200 néző, v.: Nagy T.

Tiszalök: Gagyi S. – Balogh A., Csáki V. (Puncsák Cs.), Dobos Z., Bognár A., Gál N., Czifrák R., Bodnár A., Vass I., Cseh K., Újvári Zs. (Aszalós T.). Edző: Kovács János.

Mándok: Pécsi V. – Sallai M., Nikita V., Szabó T., Stef, Kalu B. (Káté P.), Dancs A., Zsidó L., Orgován K., Galambos L., Dascal. Edző: Csoma Dezső.

A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést, és nagyon értékes győzelmet arattak.

Gól: Újvári Zs. 2, Gál N., Cseh K., illetve Galambos L., Dascal. Kiállítva: Sallai M. (87. perc). Ifi: 2–0.

Kovács János: – Az elején megint álmosan kezdtünk, hátrányba kerültünk. Érdekes módon, ez nyugtatolag hatott a csapatra, amely összeszedett játékkal fordított.

Csoma Dezső: – Keserű lesz a húsvét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!