Sport

2014.04.30. 10:02

Kevésen múlott a krúdysok diákolimpiai érme

Győr - A nyíregyházi gimnázium V. korcsoportos fiú kosárlabdázói a győri országos döntőben remekeltek.

Győr - A nyíregyházi gimnázium V. korcsoportos fiú kosárlabdázói a győri országos döntőben remekeltek.Az akadémiai képzésnek hátországot biztosító iskolák között az V. korcsoportos diákolimpiai versengésben, nem sporttagazatos gimnáziumnak bejutnia a legjobb négy közé – ez igazán nagy tett. A nyíregyházi Krúdy Gimnázium fiúcsapata megcselekedte mindezt, kiváltva a szakma elismerését.

Kovács Tibor tanítványai jól kezdték a csoportmeccseket a győri nyolcas döntőben, hiszen a Tiszaújváros és a Kecskemét ellen aratott győzelem következtében elérték a négy közé jutást. Gondot okozott, hogy a Körmend elleni csoportdöntőben megsérült a csapat irányítója, Teski Tamás, akit az országos beiskolázású, Rátgéber Akadémiával egyenértékű pécsiek elleni elődöntőben is nélkülöztek a krúdysok.

A bronzmeccsen három negyeden át vezettek a nyíregyháziak az elmúlt két év bajnoka, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium ellen, de a nyolcpontos vereség azt jelentette, hogy érem nélkül, de sikerekkel és élményekkel térhettek haza.

 


Diákolimpia

V. korcsoportos fiú országos döntő, Győr

Csoportmérkőzések: Nyíregyházi Krúdy–Tiszaújvárosi Eötvös 56–16, –Kecskeméti Bolyai 78–73, –Körmendi Kölcsey 53–77.

A csoport végeredménye: 2. Krúdy 5 pont.

Elődöntő: Pécsi Deák–Nyíregyházi Krúdy 67–26.

A 3. helyért: Szombathelyi Nagy Lajos–Nyíregyházi Krúdy 70–62.

Végeredmény: 4. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium (Adányi Balázs, Földesi Tamás, Herczku Attila, Krasznai Patrik, Joó Ádám, Prokai László, Somogyi Ádám, Takács Péter, Teski Tamás, Tóth István, Tóth Vince, Törköly Péter, testnevelő-edző: Kovács Tibor).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!