Sport

2014.04.08. 12:48

Kikérik maguknak a sértegetéseket

Fehérgyarmat - A Szatmár Unió FC elnöksége szerint minden klub belügye, milyen nemzetiségű futballistákat alkalmaz.

Fehérgyarmat - A Szatmár Unió FC elnöksége szerint minden klub belügye, milyen nemzetiségű futballistákat alkalmaz. A megyei első osztályban szereplő Szatmár Unió FC futballcsapatának elnöksége közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amit az alábbiakban közlünk.

– A Szatmár Unió FC elnöksége a sokadik diszkriminatív megjegyzés hatására, az alábbi közleményt szeretné eljuttatni a megye sportszerető vezetőinek, edzőinek, és szurkolóinak. A március 29-én játszott Kemecse–Szatmár Unió mérkőzés után sajnálattal tapasztaltuk, hogy a Kemecse szakvezetője cinikus megjegyzésével megsértette mind a klub, mind a nálunk szereplő külföldi labdarúgókat. E sorok azért íródnak, mert nem ez az első eset, hogy ellenfél szakvezetőitől halljuk ezeket a negatív megnyilvánulásokat. A félreértések elkerülése végett nem kioktatni, csupán a tényeket szeretnénk közölni. A klub földrajzi fekvése alapjaiban határozza meg a lehetőségeinket, nem felmentve az egyesület utóbbi 10 év vezetőit, edzőit. Az utánpótlás nevelés 4-5 éves deficitéből adódóan arra kényszerültünk, hogy kész játékosokkal vágjunk neki a bajnokságnak. Környékbeli játékosok különböző okok miatt, nem kívántak nálunk szerepelni, és a távolság miatt nem tudunk Nyíregyházáról játékosokat halászni.

– Többek között, ezért esett a választásunk a külföldi futballistákra. Nem kívánjuk hosszú távra ezt az utat választani, ezért az eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra. Kis szerencsével a jelenlegi 16-18 éves játékosok fejlődése felgyorsítható így saját utánpótlásunkra támaszkodhatunk.

– A „mi románjaink” magyar felmenőkkel rendelkeznek van közülük kettős állampolgár is. Mindezek mellett tisztességes emberek akik megbecsülik azt, hogy nálunk futballozhatnak. Nem azt mondjuk, hogy ez a követendő út, viszont nekünk jelenleg ez jutott. Kikérjük a szatmári emberek, a klub vezetői , szurkolói, és nem utolsó sorban a csapat játékosai nevében, ezeket a megnyilvánulásokat. A 21. században elvárható viselkedési norma, mind a szurkolók mind a szakvezetők részéről a tolerancia.

– Kérünk minden jóérzésű sportbarátot hogy a jövőben tartózkodjanak a hasonló megjegyzésektől. A játékvezetőktől pedig elvárjuk, hogy hasonló szituációban az MLSZ erre vonatkozó szabályzatát alkalmazzák (románozás). Úgy gondoljuk minden klub belügye, hogy milyen nemzetiségű játékosokat szerepeltet, és mi ezt tiszteletben is fogjuk tartani.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!