Sport

2014.04.15. 10:33

Már csak hárman maradhatnak...

Folytatódik a Magyar Kupa megyei selejtezője: tovább szűkül az országos főtáblára jutó csapatok száma.

Folytatódik a Magyar Kupa megyei selejtezője: tovább szűkül az országos főtáblára jutó csapatok száma. Finoman fogalmazva sem a folytonosság elve érvényesül a labdarúgó Magyar Kupa kiírásában. A nem is oly távoli múltban megesett, hogy tíz szabolcsi együttes kvalifikálta magát az országos főtáblára, az évek múlásával ez a szám fokozatosan csökkent. Tavaly még öt csapat, az aktuális küzdelemsorozatban már csupán háromnak adatik meg ez a lehetőség. Maradjunk annyiban, eme lebonyolítás nem éppen arra sarkalja az amatőr legénységeket, hogy különösebben csipkedjék magukat...

A megyei selejtező szerdai, negyedik fordulójában nyolc összecsapást rendeznek, miközben a – legutóbbi kupaszereplés jutalmaként – a Baktalórántháza, Ibrány, Szamossályi, Tyukod négyes kiemelést élvez, vagyis ezúttal nem érintett. A vonatkozó szabály értelmében a döntetlen az alacsonyabb osztály pályaválasztó gárda továbbjutását eredményezi. Azonos osztálybeliek csatájában – hasonló esetben – a kilencven perc letelte után azonmód tizenegyespárbaj dönt.

A hétközi körön kívül még két játéknapot tudnak le, mígnem kiderül: mely három csapat képviselheti a régiót az országos főtáblán.

 

Labdarúgás: Magyar Kupa

Megyei selejtező, a 4. forduló párosítása (kezdés: 16)

Tiszavasvári–Tiszalök,

Pap–Mándok,

Gyulaháza–Nyírmada,

Tiszakóród–Tarpa,

Szakoly–Nagykálló,

Terem–Nagyecsed,

Pátroha–Kótaj,

Vámosoroszi–Nyírgyulaj

 

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!