Sport

2014.04.24. 12:12

Már nem érdeklik a fogadkozások...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Rangadó Mándokon, miközben a kiesőjelöltek számára vészesen fogynak a fordulók.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Rangadó Mándokon, miközben a kiesőjelöltek számára vészesen fogynak a fordulók.

 Ez aztán a tiszta, egyenes beszéd. Borza László már a vasárnap csúnyán elbukott Tiszakanyár elleni összecsapás után egyértelműen célzott arra, hogy átverték a dombrádi futballisták. A Tisza-parti egylet edzője ezúttal sem cifrázta: a Szi-Zo Sport megyei első osztály aktuális fordulója előtt még ,,brutálisabban" nyilatkozott. Magyarán megmondva, elege van a fogadkozásokból, a a megkapaszkodásért hajtó legénységnek végre a pályán kell domborítani!

Mert a tabella nem hazudik. Tény és való, a kiesőhelyre zuhant Dombrád tavasszal mindössze öt pontot szerzett – egy győzelmet mutathat fel, mindazonáltal az nagyot szólt. Kemecsén talán még most belebetegednek a gondolatba... Utóbbi négy mérkőzését kivétel nélkül elvesztette. Nos, vasárnap ugyancsak életbevágó lenne emlékezeteset nyújtani, a sorstárs Csenger otthonában aligha fér bele egy újabb zakó. Persze, a szatmáriaknak sem.

Máshol sem fenékig tejfel az élet. Felpiszkálták Csoma Dezsőt, akit a sok kapott gól aggaszt. Szó se róla, az egyébként masszív élcsapatnak számító Mándok utolsó négy meccsén tizenkét "dugót" szedett be, amit nyilvánvalóan nehezen emészt meg a szakvezető. Különösen az elmúlt heti, Tiszalökön benézett "négyes" verte ki a biztosítékot. Nem véletlenül pendítette meg, hogy ez nem mehet így tovább. Kiváltképp, hogy az élen nyomuló Nagykálló elleni fellépés következik. Márpedig hazai környezetbe nem akar felsülni a Csoma-brigád.

Na és a nagyecsediek. Ők sem variálhatnak. Noha a Kemecse mindennek nevezhető, csak nem piskóta ellenfélnek, a sereghajtó szatmáriak nyakán szorul a hurok – a lassan eljön az idő, amikor valami nagyot kell produkálni. Vészesen fogynak a meccsek, egyre kevesebb esély marad a süllyesztő elkerülésére. Ami azt illeti, a mentőakció levezénylésére kijelölt, az edzői hivatásba éppen hogy belekóstoló Ricsei Ferencnek szép feladat jutott...

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 24. forduló

(kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Baktalórántháza (3.)–Tiszalök (11.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Már tendencia szerű, hogy a tavaszi friss levegő hatással van a tiszalöki együttesre. De rajtunk sem igazán érződik a tavaszi fáradság, így kellő önbizalommal várjuk a hét végi mérkőzést, amelyen csak a győzelemmel lennék elégedett.

Kovács János, tiszalöki edző: – Nem tudom mi fog dönteni a meccsen, de egy biztos, nagyon nehéz lesz!

Nyírgyulaj (8.)–Szatmár Unió FC (12.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Három döntetlen után igazán ránk férne már egy győzelem. Az Uniót képzett, jó játékosok alkotják, ennek ellenére mindent meg fogunk tenni siker érdekében.

Virovecz Pál, az SZUFC edzője: – Az utóbbi két meccsen végre úgy küzdött a csapat, ahogy ilyen helyzetben ez elvárható. Remélem, ez a mentalitás kitart még a következő időszakban is, és akkor sikeresen gyűjtögethetjük a bentmaradáshoz szükséges pontokat.

Vasárnap

Tiszakanyár (10.)–Tuzsér (7.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Megérdemelné már a kanyári közönség, hogy hazai pályán is meggyőző játékkal rukkoljunk elő, ami akkor lenne az igazi, ha győzelemmel párosulna.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – A csapatba kezd visszatérni az élet, ez az Ecsed elleni mérkőzésen, különösen a második félidőben már megmutatkozott, persze, van még hova javulni... Nem szabad például kétgólos előny után elkényelmesedni, mint ahogy néhány játékos tette, mert ez nagyon rosszul sülhet el.

Nagyecsed (16.)–Kemecse (4.)

Ricsei Ferenc, nagyecsedi játékos-edző: – Ismerjük a Kemecsét, tudjuk, rutinos, jó csapat. De vészesen fogynak a fordulók és hogy esélyeink megmaradjanak – nyerni kell!

Ádámszki Róbert, kemecsei edző: – Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk élet-halál harcot vív a bentmaradásért. Persze, számunkra sem érdeketlen a bajnokság, remélem a Balkány ellen mutatott teljesítményt átmentjük erre a meccre is, és akkor már nem lehet baj.

Nyírmada (6.)–Sényő (14.)

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Olyan csapat látogat hozzánk, amelynek minden pontra égető szüksége van. Bízom benne, hogy az elmúlt héten mutatott gyenge teljesítményt feledtetni tudjuk, és mindent megteszünk a győzelem érdekében.

Rubóczki Tibor, sényői edző: – Nem futballozunk rosszul, nem játszunk alárendelt szerepet, csak éppen az eredmény nem jön... A remény hal meg utoljára, előbb-utóbb csak fordul a szerencse is.

Cellspan-Balkány (2.)–Ibrány (9.)

Dán Ferenc, balkányi edző: – Ha a Kemecse elleni mérkőzés második félidejében mutatott játékát tudjuk ezúttal is játszani, akkor van esélyünk a győzelemre. Ellenkező esetben meg fogunk szenvedni.

Varga Attila, ibrányi edző: – Remélem, két szögletig mi is eljutunk Balkányban, mint ősszel tette az ellenfél...

Csenger (13.)–Dombrád (15.)

Barcsay István, csengeri edző: – Kulcsfontosságú mérkőzés előtt állunk. Remélem, az eltiltásból és sérülésből visszatérő játékosokkal kiegészülve a csapat összeszedi magát és végre megszerzi a három pontot.

Borza László, nagykállói edző: – Nem érdekelnek a fogadkozások, mert azzal nem megyünk semmire! A pályán kell megmutatni, hogy alkalmasak vagyunk a megyei első osztályú szereplésre. Most már bravúrra van szükségünk!

Mándok (5.)–Nagykálló (1.)

Csoma Dezső, mándoki edző: – Figyelnünk kell a védekezésre, mert az utóbbi időszakban nagyon sok gólt kaptunk, ez most nem engedhető meg. Annál is inkább, mert szeretnénk nyerni a listavezető ellen.

Gerliczki Máté, nagykállói edző: – Tapasztalatból tudom, hogy milyen kiváló hangulatot teremtenek a mándoki szurkolok, ezért is minden tudásunkra szükségünk lesz az eredményes szerepléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!