Sport

2014.04.28. 15:46

Már zsebben a bronz!

Nyíregyháza -  Jókedvűen utaztak haza szombaton este a fővárosból a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza második vonalbeli férfi kézilabdázói.

Nyíregyháza -  Jókedvűen utaztak haza szombaton este a fővárosból a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza második vonalbeli férfi kézilabdázói. Értékes két ponttal térhettek haza, és a győzelem egyben azt is jelentette, hogy a bajnokság végén az ünnepélyes díjkiosztón bronzérmet vehetnek át. Ehhez az kellett, hogy egy szoros első félidő után magabiztosan nyertek a Fradi ellen.

Kissé görcsösen kezdtek

- Motiváltak voltak a srácok, ám az első félidőben a nagy akarás kissé görcsösség tette a játékunkat – kezdte visszapillantását a szombati meccsre Varga Zsolt, a nyíregyháziak szakmai igazgatója.

– Ráadásul az első hat percből négyet emberhátrányban játszottunk. Elsősorban a védekezésbe csúsztak be hibák, ráadásul a ferencvárosiak is jól játszottak. A szünetben arra hívtam fel a figyelmet, hogy egy játékrészében sok a tizennyolc kapott gól, a védekezésben a sportszerűség határian belül tördelnünk kell a hazaik játékát, a támadásoknál pedig türelmesebben kell lennünk, és játszanunk kell a begyakorolt figurákat. A folytatásban aztán fokozatosan felvettük a ritmust, Gadnai Attila vezérletével hatékony volt a védekezésünk és a helyzetkihasználásunkra sem lehet panasz. Éltek a kontráink, a felállt fal elleni játékunk, ezt a játékrészt tíz góllal nyertük és így megérdemelten győztünk.

A nyíregyháziak számára ezzel szinte véget is ért a bajnokság, hiszen a hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül biztosan a harmadik helyen zárnak. Igaz a neheze még hátra van, hiszen a bajnokaspiránsok közül vasárnap az Eger érkezik, amely a hét végén otthonában bukta el a Balmazújváros elleni rangadót. Aztán Balmazújvárosba utaznak a nyíregyháziak, a bajnokságot pedig itthon, a Mizse KC ellen fogják zárni. A bajnoki címről akár a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza dönthet, hiszen mindkét érintettel fog játszani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!