Sport

2014.04.09. 09:13

Maratoni városnézés Barcelonában

Hét nyíregyházi sportember is célba ért a katalán fővárosban rendezett futófesztivál leghosszabb távján.

Hét nyíregyházi sportember is célba ért a katalán fővárosban rendezett futófesztivál leghosszabb távján.Heten voltak – no nem a gonoszok, hanem azok a nyíregyházi futók, akik a közelmúltban a barcelonai futófesztiválon teljesítették a maratoni távot (42 195 méter). Az ilyen versenyek felérnek egyfajta városnézéssel, hiszen az útvonalat úgy jelölték ki, hogy minél több turista-látványosságot érintsen. Így aztán a hatalmas mezőny elhaladt a focirajongók Mekkája, a Camp Nou stadion körül; a belvárosban a Gaudi által tervezett modernista a ház, a Pedrera és a még mindig épülő La Sagrada Família mellett; az éjszaka kék és piros színekben világító Torre Agbar üvegtoronynál; a tengerpartnál, hogy aztán az Arc de Triomf alatt elfutva, a gótikus negyed katedrálisát érintve jussanak elé a Monument Colomig, ahonnan már „csak” három kilométer volt a cél.

A szervezés remek volt, a katalán főváros utcái mellett állók végig lelkesen buzdították a futókat. A nyárias melegben mind a hét nyíregyházi, vagyis dr. Újhelyi János (3:34:17 óra), dr. Ivancso Béla (3:38:25), Nagy Attila (3:45:22), az egyedüli hölgy, Váradi Szilvia (4:10:10), Bartha Dezső (4:29:45), dr. Kerényi Róbert (4:30:30) és Tomori Nándor (4:57:37) is befutott a célba, ami igazán megsüvegelendő teljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!