Sport

2014.04.22. 14:07

Megszellőztette, hogy óriási az ellenszél

Ledobnák a láncot a nagykállóiak, akik – bár vezetik a tabellát – görcsösen futballoznak.

Ledobnák a láncot a nagykállóiak, akik – bár vezetik a tabellát – görcsösen futballoznak. Gerliczki Máté nem tett lakatot a szájára. A Nagykálló edzője a Csengerrel szemben letudott összecsapás után kifakadt: „Elvétve találkozunk elfogulatlan bíráskodással, amit fényesen jelez, tavasszal eddig hét gólt kaptunk, ebből négyet 11-esből”. Mindez nem egy elbukott mérkőzést követően szakadt ki belőle – a megyei első osztályú futballcsapat ugyanis 4–1-re kalapálta el a kiesés megúszásért hajtó ellenfelet. A vendégek gólja ugyancsak büntetőből született, ami már sok(k)nak bizonyult a fiatal szakvezető számára.

– Hetek óta érlelődik már bennem, hogy szóvá teszem az ellenünk megítéltünk 11-eseket, és nem csak azt – taglalta Gerliczki Máté, aki nem vattázta véleményét. – Leginkább viszont a büntetők mutatják azt, hogy óriási ellenszélben játszunk szinte minden mérkőzésen. Így még hihetőbb a számból a történet, mivel győztes meccs után jeleztem, nem pedig egy vereség miatt mentegetőzöm. Úgy érzem, azért is megtehetem ezt a nyilatkozatot, mert ettől rosszabb már semmiképpen nem lehet a helyzetünk.

Cseppet sem mellékes módon a Nagykálló a tabella tetején trónol, mégpedig öt pontos előnnyel előzi a Cellspan-Balkányt. A neheze azonban most következik.

– Nagy széria előtt állunk: Mándokra megyünk, jön a Baktalórántháza, majd Nyírmadán lépünk pályára – ismertette a közeljövő valóban rázósnak ígérkező programját Gerliczki Máté. Elvégre az említett riválisok egytől egyig a közvetlen élcsportban nyomulnak. – Ez alighanem döntő jelentőségű sorozat lesz, ha ebből jöl jövünk ki, lehet esélyünk a bajnoki címre. Az is látszik, nehezen viseljük a terhet, hétről hétre nagyon görcsösen játszunk. Közös feladatunk, hogy a láncot ledobjuk magunkról. Az is igaz, ha már itt vagyunk, miért elégednénk meg a második, uram bocsá a harmadik hellyel?

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!