Sport

2014.04.18. 15:50

Megyei bajnokként reális az esély a döntőre

Nyíregyháza - A zelkesek nyerték a III. korcsoportos fiú kosárlabdázók megyei diákolimpiáját.

Nyíregyháza - A zelkesek nyerték a III. korcsoportos fiú kosárlabdázók megyei diákolimpiáját.

A Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Általános Iskola csapata nyerte a III. korcsoportos diákolimpia megyei döntőjét a fiúknál. A Zelk iskolában rendezett viadalon az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola csapata ugyan megszorongatta a győztest, de a diáktársaik által harsányan biztatott zelkesek megszerezték a győzelmet. A döntőnek beillő mérkőzés mindkét résztvevője, tehát a Zelk mellett az Apáczai is bekerült az országos elődöntőbe, de megyei bajnokként a zelkesek számára nyílik nagyobb esély az országos fináléba jutás kiharcolására.

Diákolimpia

III. korcsoport, fiú, megyei döntő

Eredmények:

  • Zelk–Eötvös 52–8,
  • Zelk–Apáczai 63–55
  • Apáczai–Eötvös 46–6
  • Végeredmény:

    1. Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény (Bolden Immanuel, Csernus Áron, Dauda Tamás, Heinrich Balázs, Ignácz Milán, Kurucz Ádám, Lekka Lénárd, Mezei Marcell, Papik Ákos, Szabados Benedek, Szalmási Máté, Szalmási Tibor, Végső Bálint, edzők: Gombkötő Norbert, Pethő Ákos)

    2. Nyíregyházi Főiskola Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

    3. Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!