Sport

2014.04.08. 13:19

Milliók műhelytámogatásból

Nyíregyháza - A jelentős támogatásnak köszönhetően javulnak a Nyírsuli atlétáinak felkészülési körülményei, indul a csapatbajnokság is.

Nyíregyháza - A jelentős támogatásnak köszönhetően javulnak a Nyírsuli atlétáinak felkészülési körülményei, indul a csapatbajnokság is.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) legutóbbi elnökségi ülésén hozott döntés értelmében 2014 első fél évére összesen 7.6 millió forint hozzájárulásban részesült a Nyírsuli atlétikai szakága. Miután a hangsúly egy része az első fél éven van, várható, hogy ez az összeg az esztendő végére közel a duplájára nő majd.

A támogatásból 800 ezer forint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), 1 800 000 forint a Sport XXI program műhelytámogatása, további 5 millió forint pedig sportágfejlesztési és akadémiai támogatás címszó alatt kerül az ország egyik legeredményesebben dolgozó szakosztályához. Utóbbi tételnek a fele, tehát 2.5 millió forint a dobó-, egy-egymillió forint pedig a futó- és ugrószakágat illeti meg, 500 ezer forint pedig az általános támogatás.

– Nyugodtan kijelenthetem, hogy ekkora központi támogatást a nyíregyházi atlétika még nem kapott, de hát erre az eredményeinkkel szolgáltunk rá – mondta Kósa Árpád a Nyírsuli Kft. ügyvezetője. – Mivel versenyzőink az ország élmezőnyében vannak, ezért a támogatás mértékével is a legjobbak között a helyünk. Hogy mire használjuk az összeget? Számításaink szerint négy olyan versenyzőnk van, akinek van esélye kijutni a riói olimpiára, az ő felkészülési és versenyzési körülményeik javulhatnak a támogatásnak köszönhetően és persze a legkisebbekre is áldozhatunk majd, hiszen az 1.8 milliós tétel a gyermek és serdülő korosztályra fordítható.

Ebben az évben kevesebb lesz a nyírsulis érintettségű világverseny, de csak azért, mert idén nem lesz U23-as Európa-bajnokság és ifjúsági világbajnokság. Versenyből azonban akad majd elég, úgy tűnik, itthon is megpezsdül az atlétikai élet, újra megrendezik például csapatbajnokságot.

– A szövetség átszervezte a versenyrendszerét, amelynek egyik állomása lesz Nyíregyháza május 10-11-én, amikor a csapatbajnokság kelet-magyarországi elődöntőjét rendezzük meg – vette át a szót Vas László, az atlétikai szakág vezetője.

A teljes cikk a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. április 9-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!