Sport

2014.04.26. 12:15

Most pontmentés a ráadásban

Nyíregyháza - Rangadónak ígérkezett, hiszen a másod­osztályú focibajnokság soros körének pénteki nyitányán a listavezető Spartacus a negyedik helyen álló gyirmótiakat fogadta.

Nyíregyháza - Rangadónak ígérkezett, hiszen a másod­osztályú focibajnokság soros körének pénteki nyitányán a listavezető Spartacus a negyedik helyen álló gyirmótiakat fogadta. Az első játékrész első fele inkább a vendégeké volt, akik majd huszonöt perc alatt három hatalmas helyzetet alakítottak ki és puskáztak el. Ez meg is bosszulta magát, mert amikor nem Bajzát felé íveltek a hazaiak, hanem a csatárhoz passzoltak, akkor az már veszélyes volt. A támadó ügyesen sarkazott és a hazaiak szerencséjére, a vendégek pech­jére Farkas Márkról a kapuba került a labda. Bajzát nem sokkal később már lőtt is, ám kétszer is pontatlanul.

Úgy nézett ki, hogy a hazaiaknak sikerült előnnyel zárni az első félidőt, ám a játékrész hajrájában Cseri másként gondolta. A hazai védelem bizonytalanságát, a helyezkedési hibákat kihasználva kétszer is helyzetbe került a támadó és mindkétszer pontos volt, így a gyirmótiak egy perc alatt fordítottak.

Szünet után rátettek egy lapáttal a hazaiak, egyre többet támadtak, ám gyakori volt a pontatlan passz. Így is többször kerültek helyzetbe, Bajzát, majd a hajrában Sándor is eltalálta a kapufát, igaz, a másik oldalon ez Lázárnak és Magasföldinek is sikerült. A gyirmótiak hátrébb vonták a védekezésüket és kontrákra építettek, a hazaiak szerencséjére azonban ezek nem voltak eredményesek.

A ráadásban aztán ami elment Balmazújvárosban, az most visszajött. A vendégek kapusa hiába fogadott a meccs után a negyedik játékvezetővel, mentésénél nem került az alapvonalon túlra a labda, a játékvezető szögletet ítélt, amiből végül Gengeliczki fejese egy pontot jelentett.

Azt túlzás lenne állítani, hogy parádés meccset láthattak a helyszínen és a tévék előtt ülők, ám volt küzdelem, négy gól, kapufák és elpuskázott lehetőségek. A hazaiak játékában pozitívum, hogy a korábbi találkozókhoz képest sok helyzetig jutottak, ám negatívum, hogy a védelem teljesítménye, a védőmunka most elmaradt az előző fordulóbeliektől.

Egyébként a rendes játékidőben mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna a találkozót, így igazán örülni egyik résztvevő sem tud az iksznek, ám az kétségtelen, hogy egy pontot menteni azért jobb mint kettőt veszíteni. Az előző három fordulóban szerencséje volt a Szparinak, hogy a riválisok is csak ugyanannyi pontot szereztek. Ma kiderül, hogy most is így lesz, vagy az üldözők faragni tudnak a hátrányból.

 KM-ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!