Sport

2014.04.25. 09:07

Nem kis feladat vár a várdaiakra

A fehérgyarmati összecsapás döntő jelentőséggel bírhat a vendégek és a nyírbátoriak aranycsatájában.

A fehérgyarmati összecsapás döntő jelentőséggel bírhat a vendégek és a nyírbátoriak aranycsatájában. Régen volt, de legalább igaz volt. Egy hónap múltán újfent valamennyi együttes megfeszül a bajnoki pontokért a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban. Vagyis végre valahára teljes fordulót tudnak le. Nem is akármilyet. Meglehet, ütött az igazság pillanata.

Szombaton (kezdés: 18 óra) FehérgyarmatKisvárda összecsapást rendeznek, ami akár az aranycsatát is eldöntheti. A vendégek ugyanis azonos pontszámmal (33-33) követik az élen masírozó Nyírbátort, viszont egy meccsel kevesebbet játszottak... Márpedig a hátralévő négy fellépésükből magasan a soros parti ígérkezik a legmelegebbnek. Tiszta sor: amennyiben képesek nyerni az acélos, harmadik helyen táborozó szatmáriak otthonában, alighanem nincs miről beszélni, nagy esély mutatkozik arra – megvédik címüket.

Mindeközben a bátoriak megyei találkozón (szombat: 18 óra) érdekeltek – Tiszavasváriban lesz jelenésük. Márpedig amilyen halovány idegenben a vasvári egylet, olyannyira acélosan teljesít saját katlanjában. A látogatók viszont nem variálhatnak, a fentebb vázolt okok nem érhetik be mással, csak a győzelemmel.

Ugyancsak szombaton érdekelt az alsóházban rekedt Mátészalkai MTK, illetve a Demecser duó. Előbbi a Debreceni EAC legénységét fogadja (18 óra), míg Kósa István „fiai” Berettyóújfaluban próbálnak domborítani. A sereghajtó Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli miskolci túrára hangol, nem túl vérmes reményekkel. Bár ne lenne igazunk!

A nőknél is kiéleződött a küzdelem. A negyedik pozícióban állomásozó (történjék akármi a szezon hajrájában, ennél lejjebb már nem csúszhat...) Kisvárda – vasárnap – a tabella tetején trónoló Balmazújvároshoz utazik. A felek között négy pont a különbség, a szabolcsiak sikere alaposan „bekavarhat”, további izgalmakat csempészve az évad legfontosabb zárószakaszába. A Kölcsey DSE-Nyíregyháza (8. hely) szintén a hét utolsó napján mutatja meg magát – a tizennyolc eddigi mérkőzéséből mindössze kettőt behúzó Alsózsolca vendégeként.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!