Sport

2014.04.16. 14:19

Nyáron igazi nagymenők tekernek majd megyénkben

Ibrány - Az idei legrangosabb hazai verseny, a Central Europen Tour egyik állomás az Ibrány Nagydíj.

Ibrány - Az idei legrangosabb hazai verseny, a Central Europen Tour egyik állomás az Ibrány Nagydíj.

A kerékpározás nagyágyúival találkozhatott a napokban Trencsényi Imre ibrányi alpolgármester és Solymosi János, a Nyíregyházi Kerékpáros SE elnöke a napokban a Central Europen Tour nemzetközi verseny sajtótájékoztatóján.

A legjelentősebb hazai verseny szervezőinek vendége volt az üzbég Djamolidine Abduujaparov, a „taskenti terrosrista „ becenével ismert bringás, a kilencvenes évek legnagyobb sprintere, aki pályafutása során mindhárom nagy körversenyen - Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a Espana - kiérdemelte a leggyorsabb sprinternek járó zöld trikót. Egyébként idén is ő lesz a Central Europen Tour nagykövete. Ott volt Gilberto Somoni is, a kerékpársportot imádó olaszok egyik nemzeti kincse, aki kétszer is megnyerte a Giro d Italia-t, és számos nagy nemzetközi sorozat futamát. A sportág hazai vezérkarát Sutkó Mihály, a Central Europen Tour főszervezője, Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége, valamint Törzsök Zsolt a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke képviselte.

A nagy európai versenyt július 25-27-én rendezik és három nap etapból áll. Az nyitónapon Kassáról Miskolcig (122 km) tekernek majd résztvevők, a második napon rendezik Szerencs-Ibrány Nagydíjat (126 km), ennek lesz fontos része megyebeli városunk. A zárónapon az Isaszeg-Budapest (131 km) etap jön, a befutó az Országház előtt lesz. 

Visszatérve az Ibrány Nagydíjra, a mezőny Szerencsről vág majd neki, Ibrányban és környékén 80 kilométert tekernek majd a versenyzők, a célterület a belvárosban lesz, és hat kört kell majd teljesíteni. Ez látványos megoldása egy mezőnyversenynek, hiszen a remélhetőleg sok érdeklődő előtt többször is elhaladnak majd a bringások.

- Az CET Ibrány Nagydíj remek lehetőséget ad arra, hogy a profi versenyhez amatőr futamokat is szervezzük, amivel még inkább népszerűsíthetjük majd az országúti kerékpározást- fűzte még hozzá Solymosi János.

KM-ML

További részletek a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország április 17-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!