Sport

2014.04.22. 20:04

Stabilak, de a gólok hiányoznak

A gyengének mondható támadójátéka miatt maradoznak el Kisvárdán a várt győzelmek.

A gyengének mondható támadójátéka miatt maradoznak el Kisvárdán a várt győzelmek.Ezúttal felesleges volt feltenni a döntetlen esetén szinte kötelezően adódó kérdést, hogy pontvesztésként vagy pontszerzésként értékelik-e a látottakat, a válaszhoz elegendő volt ránézni a kisvárdai arcokra az Ajka elleni NB II-es mérkőzés (0–0) lefújását követően.

– Elsősorban a tehetetlenség látszódhatott rajtam – mondta néhányat aludva a történtekre Révész Attila, a Kisvárda Master Good szakmai igazgatója. – Pályafutásom során ennyire nehéz helyzetben még nem voltam, hiszen ha korábban látszódott, hogy csapaton belül mi a probléma, akkor azt orvosolni tudtuk, ezúttal viszont meg van kötve a kezünk.

Tudtuk, hogy csatárgondjaink lehetnek, de légióst nem igazolhattunk, ahonnan kértünk, nem kaptunk támadót, így maradt az őszi keret, amelyből két gólfelelősünk is kidőlt a sorból. Hozzáteszem, nem érzem nagyon jó döntésnek, hogy mindenáron a fiatalokat akarja játéklehetőséghez juttatni a futball vezérkara, a pályára lépést ugyanis ki kell érdemelni, az nem életkor függvénye. Ezzel együtt a csapat fejlődik, ősszel, amikor nem volt ennyire kiegyensúlyozott a mezőny, mint most, játékban nem tudtuk úgy felvenni a versenyt a többiekkel, mint az utóbbi meccseken, ám a gyenge támadójátékunk miatt nem tudjuk feltenni a fejünkre a koronát. Kilenc-tíz ponttal többünk lehetne a tavasszal, ha elöl határozottabbak vagyunk, és sajnálom a csapatot is, mert mindenki szépen teszi a dolgát, de a győzelmek elmaradása miatt a prémiumoktól is elesnek a játékosok.

A hátsó stabilitás viszont szembetűnő, a mostani volt zsinórban a harmadik hazai mérkőzés, amelyen az ellenfelek nem tudták bevenni a kisvárdai kaput.

– Nemcsak stabilabbak vagyunk hátul, hanem kezdeményezőbbek is – állapította meg a szakvezető. – Most, hogy már összeszokottabbakká váltunk, képesek a fiúk felépíteni a játékot, és ennek az igénynek meg is felelnek. Hiányzik azonban egy-két győzelem ahhoz, hogy igazán elégedettek lehessünk, és akkor a szurkolóinkat is meg tudtuk volna örvendeztetni.

Legközelebb erre Dunaújvárosban nyílik lehetőség, a várdaiak ugyanis szombaton a második helyen álló csapat vendégei lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!