Sport

2014.04.04. 10:52

Szépen, csendben haladó Várda

A Nyírbátor felezheti ponthátrányát a listavezetővel szemben, nagy gyarmati lehetőség.

A Nyírbátor felezheti ponthátrányát a listavezetővel szemben, nagy gyarmati lehetőség. Egy „feles” még segíthet. Mármint a nyírbátoriakon. A címvédő és jelenleg is a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport táblázatának tetején táborozó Kisvárdát négy pont hátrányból üldöző Váczi-legénység felezheti, két egységnyit faraghat a különbségen – ha legyűri a Demecsert. A listavezető ugyanis már korábban lejátszotta és bár szűken, de megnyerte a Tiszavasvári elleni fellépését, így ezúttal szabad hét végét „vett ki”.

Vagyis, a szombaton hazai közegben (kezdés: 18 óra) szereplő bátoriak közelebb férkőzhetnek, míg a vendégek... Nos, az alsóházban ragadt demecseriek a minél szorosabb eredmény elérésben bizakodhatnak.

Ami azt illeti, az ugyancsak szombaton, a Wesselényi-iskolában (15 óra) esedékes Nyíregyházi Főiskola-NyírsuliMátészalkai MTK csata résztvevői sem villognak. A sereghajtó házigazda speciel valamennyi eddigi bajnoki összecsapását elvesztette, és a szatmári legénység is – szó szerint – csak egy fokkal áll jobban. A látogatók legalább a halvány reményt éltethetik, hogy valamelyest előremozdulhatnak a tabellán.

Szinte borítékolható, amennyiben a bronzéremre hajtó Fehérgyarmat megússza vereség nélkül a szombatra kiírt debreceni túrát – már-már zsebben érezheti a medált. Eme lehetőség pedig aligha kívánja elszúrni a szatmári egylet.

A női gárdák „kihagyták” az elmúlt hét végét, ezúttal viszont jelenésük lesz. A Kölcsey DSE-Nyíregyháza (7. hely) – szombaton az élmezőnyt erősítő Hajdúböszörmény otthonában törekszik bravúros eredmény elérésére. A szépen, csendben egészen a második helyre felkapaszkodó Kisvárda dolga papíron könnyebbnek ígérkezik: idegenben is győzelemre törhet az utolsó előtti Alsózsolca elleni meccsen.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!