Sport

2014.04.30. 15:59

Szurkálások a futballpályán!

Kocsord - Félbeszakadt a Kocsord–Nagykálló serdülő labdarúgó-mérkőzés a méhek sorozatos támadása miatt.

Kocsord - Félbeszakadt a Kocsord–Nagykálló serdülő labdarúgó-mérkőzés a méhek sorozatos támadása miatt.

Először csak meresztették a szemeiket, aztán már dörzsölték is. Olyannyira elszaporodtak a csípések, hogy vészforgatókönyvet állítottak egy ártalmatlannak, hétköznapinak indult serdülő bajnokin. A tény: a 20. percben félbeszakadt a Kocsord–Nagykálló (1–0) U16-os találkozó a megyei bajnokság Keleti-csoportjában.

Jobbnak látta félbeszakítani

– Hasonló esettel még soha nem találkoztam – kereste a szavakat néhány nappal a történtek után a mérkőzés játékvezetője, Oláh Gusztáv, akit a tartalmas játékos-pályafutása során is sok hatás ért. Ez viszont sokk volt! – Nem emlékszem az előzményre, egyszer csak felgyorsultak az események. Először egy kocsordi mezőnyjátékos kéredzkedett le, jelezte nekem, hogy megcsípte egy méh. Egy perc után visszatért a pályára, közben felbukkant vagy harminc példányból álló méhraj.

– Fújt a szél, úgyhogy azzal a lendülettel el is tűnt. Pár perccel később két vendégjátékos panaszkodott csípésre, ők is elhagyták ideiglenesen a játékteret az engedélyemmel. Miközben ápolták őket, gólt szereztek a hazaiak. Utána szinte egyszerre szúrt meg újabb két vendéget, jobbnak láttam, ha félbeszakítom a játékot.

– Megbeszéltem a csapatvezetőkkel, hogy mindannyian bemegyünk az öltözőbe. Kértem, hogy mosakodjanak meg, hátha folytatódhat a mérkőzés. Bő negyedóra múltán mentem ki a pályára, akkor már ott voltak a kocsordiak.

– A nagykállóiakat egyedül az edzőjük képviselte, aki közölte velem, hogy két játékost el kellett vinni a mátészalkai ügyeletre, mert allergiások a csípésre.

– A tréner jelezte, hogy nem látja biztosítottnak a feltételeket, ezért ők nem jönnek ki az öltözőből, mert fontosabb az egészség. Én próbáltam hatni rá, de hajthatatlan volt, ezért a pálya közepén hármat fújtam a sípba.

Kihúzta a fullánkot

– Ahogy ez megtörtént, egy méhecske rászállt az orromra, és szúró fájdalmat éreztem. Szerencsére a nagykállói edző segítőkész volt, és a hosszú fullánkot azonnal kihúzta belőlem, ám nem úsztam meg nyom nélkül. Ezek után joggal kaphatom majd a kollégáimtól a csipkelődéseket – mosolyodott el az egyébként víg kedélyű sportember.

A megyei sportigazgatóságon egyelőre még nem döntöttek, így a két középcsapat mérkőzése még nem zárult le, az eredmény lóg a levegőben...

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!