Sport

2014.04.10. 11:54

Túl sokat lógnak a fejek

A szegedi vereség után az NYKK-nak már csak minimális matematikai esélye maradt az utolsó helyről elmozdulásra.

A szegedi vereség után az NYKK-nak már csak minimális matematikai esélye maradt az utolsó helyről elmozdulásra.

A jelek szerint egy sima és egy szoros vereség a szegedi sormintája a Marso-NYKK-nak, és mivel most az utóbbi volt soron az élvonalbeli férficsapat szerdán 78–75-re kapott ki az alsóházi középszakaszban vívott bajnokin. Legutóbb 2002-ben nyert a nyíregyházi csapat a Tisza-partján – mondjuk abban az évben ki is pottyant az NB I. A csoportból.

Ha már kiesés... Most már tényleg csak matematikai esélye van annak, hogy a Marso-NYKK a középszakasz végére elkerüljön az utolsó helyről. Csak abban az esetben előzhet Sitku Ernő vezetőedző legénysége, ha megnyeri mindhárom hátralévő meccsét, a szombathelyiek pedig mind a négyet elveszítik. Némi remény még maradt volna, ha szerdán győztesen hagyja el a pályát a csapat, hiszen a Falco sorolása nem a legkönnyebb, és az előzéshez idegenben így is, úgy is le kellene győzni idegenben a szombathelyieket.

A nyíregyháziak legközelebb szombaton lépnek pályára, amikor az osztályozó helyről a szerdai szombathelyi győzelmével menekülő Jászberény vendégei lesznek.

(Sitku Ernő vezetőedző véleményét elolvashatja a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. április 11-i számában.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!