Sport

2014.05.18. 17:41

A harmadikra még várni kell

Heilbronn - Fucsovics Márton a döntőig jutott Heilbronnban, de hétfőtől újra tagja a top kétszáznak.

Heilbronn - Fucsovics Márton a döntőig jutott Heilbronnban, de hétfőtől újra tagja a top kétszáznak.

Fucsovics Márton eddig ahányszor bejutott ATP-challengertorna elődöntőjébe, annyi trófeát is szerzett. Így volt ez tavaly májusban a kínai An-Ningban és novemberben az olaszországi Andriában is.

És ezért is várhatta bizakodva a nyíregyházi teniszező a németországi Heilbronnban a torna végkifejletét, amely szombaton az elődöntővel kezdődött. A világranglista 238. helyezettje számára a finálé mellett egyúttal az is tét volt, hogy visszaszerzi-e a helyét a legjobb 200 között, ahonnan szűk két hete szorult ki. Nos, a szlovák Andrej Martinnal (165.) maratoni csatát vívott a Tenisz Park SE játékosa, aki az első szett megnyerése után a másodikban a legrosszabbkor, 4:5-nél veszítette el adogatójátékát. A harmadikban viszont a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél brékelt, vagyis már csak egy lépés hiányzott a trófea megszerzéséhez.

A fináléban a hazai pályán játszó, német Jan-Lenard Struff (74.) volt Marci ellenfele, aki az egész mezőny legmagasabban jegyzett játékosaként az első helyen emeltek ki. A nyitó szett hamar elment, de a másodikban ugyanilyen gyorsan el is vette ellenfele szerváját Fucsovics, és lépéselőnye 5:4-ig kitartott. A szettért szerválva, 0:30 után is játszmalabdához jutott, mégis egyenlített a német, majd 6:5-ös vezetésénél már neki voltak meccslabdái, de Marci mindhármat hárítva rövidítésre mentette a menthetőt.

A tie-breakben nem sok előnyt jelentett az adogatás, váltott vezetéssel haladtak a felek, végül 6–5-nél Struff feltette az i-re a pontot, és megnyerte a meccset, vele együtt a tornát.

Vagyis, van az úgy, amikor az elődöntő még nem egyenlő a tornagyőzelemmel...

ATP-challengertorna

Heilbronn (35 ezer euró, salak)

Férfi egyes

Elődöntő: Fucsovics–A. Martin (szlovák) 6:3, 4:6, 6:4.

Döntő: Struff (német, 1. kiemelt)–Fucsovics 6:2, 7:6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!