Sport

2014.05.19. 16:43

Kétszázadikként a Roland Garroson

Heilbronn - A négy Grand Slam-viadal közül utolsóként Párizsban is bemutatkozik Fucsovics Márton.

Heilbronn - A négy Grand Slam-viadal közül utolsóként Párizsban is bemutatkozik Fucsovics Márton.

Nem sok pihenője maradt a vasárnap, a németországi Heilbronnban, az ATP-challengerversenyen vívott és a német Jan-Lennard Struff-fal (74. a világranglistán) szemben 6:2, 7:6-re elveszített finálé után Fucsovics Mártonnak. A nyíregyházi teniszező hétfőn már Párizsba tartott, hiszen a francia fővárosban pályafutása első Roland Garros-versenyére készül. Érdekes, a 22 éves nyíregyházi teniszező pályafutása során a másik három Grand Slam-viadalon, tehát az ausztrál, az angol és az amerikai nyílt bajnokságon már junior és felnőtt versenyzőként is játszott, a francia viadalon azonban a mostani lesz az első próbálkozása.

Marci a selejtezőből kezdi meg a küzdelmeket, és nem kizárt, hogy már kedden pályára lép. A főtáblás mérkőzések ugyanis már vasárnap kezdetüket veszik, emiatt a selejtezők is egy nappal hamarabb kezdődnek, a szervezők pedig nincsenek tekintettel arra, ha valaki vasárnap még több száz kilométerrel odébb döntőt játszott – ha a sorsolás úgy hozza, játszani kell. Fucsovics Márton idei első Grand Slam-tornájáról, a melbourne-i Australian Openről vegyes emlékeket őrizhet, hiszen a selejtezőben két mérkőzést is megnyert, a főtáblára jutásért a francia Vincent Millot ellen nyert állásból, 6:3, 4:2-es vezetésről veszített. Pedig a 22 éves teniszező lehetett volna 2003, Sávolt Attila Roland Garros-szereplése óta az első magyar, aki Grand Slam-viadal főtábláján szerepel. Hátha most összejön a bravúr, ha már úgyis a Roland Garrosról van szó.

Mindenesetre a múlt heti jó szereplés következtében Fucsovics Mártont újra a világ első kétszáz játékosa között jegyzik, a hétfőn kiadott világranglistán egész pontosan a kétszázadik helyezést foglalja el az elsőszámú magyar teniszező, aki 38 pozíciót javított a legutóbbi rangsorhoz képest. Marci formájával nincs gond, így tehát optimistán várhatja élete első párizsi kalandját. Ahogy a közösségi oldalán írta: „A döntőben vereség, de jó hetet zártam. Utazás Párizsba, kedden Roland Garros! Szurkoljatok!”

Mi mást tehetnénk: szurkolunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!