Sport

2014.08.25. 08:12

Bátortalanul nem megy!

Nyíregyháza - A Fradi biztosan nyerte az első bajnokiját az új stadionjában a Spartacus ellen.

Nyíregyháza - A Fradi biztosan nyerte az első bajnokiját az új stadionjában a Spartacus ellen.

Ünnepre készültek a kilencedik kerületben. Vasárnap délután játszották az első élvonalbeli bajnokit a Groupama Arénában, ahol a Szpari volt a Fradi vendége. A két együttes legutóbb 2010-ben meccselt az Üllői úton, akkor gól nélkül ért véget a találkozó. A Szpariból Ovszijenkó Volodimir és Pákolicz Dávid játszott azon a meccsen, illetve az a Predrag Bosnjak, ki immár a zöld-fehérek játékosa.

Öt védővel kezdett a Szpari

Az akkori eredménnyel bízvást kiegyeztek volna a vendégek, bár Csábi József, a Spartacus mestere meglepetést várt. Nem várt húzásként öt védővel kezdett a nyíregyházi alakulat, ezzel jelezte, hogy elsősorban a védekezésre összpontosít. Magyar bajnokikon huszonnégyezren férnek az új stadionba, vasárnap fél ház sem volt, a hazai drukkerek örömmel konstatálták, hogy a kedvenceik egyre nagyobb mezőnyfölényben játszanak.

A vendégek visszaálltak, a Gera Zoltánék pedig nyugodtan passzolgathattak. Ahogyan az lenni szokott, lassú víz partot mosott, a fölény hamarosan góllá is érett, a zöld-fehérek karmestere pontosan ívelt be egy szabadrúgást, Busai Attila pedig kihasználta a védők bizonytalanságát.

A gól után minden maradt a régiben, mivel a vendégek nem tudtak labdát szerezni, esély sem volt a kontratámadásokra. És jött a második, mégpedig egy remekbe szabott Gera találat. Ezután már nem volt létjogosultsága az öt védőnek, így váltott Csábi József. A két gólos hátrány mintha megnyugtatta volna a vendégeket, akik az addig eltelt időszakhoz képest többet tartották a labdát a hazaiak térfelén.

A második félidőben sem változott nagyot a játék képe, igaz a nyíregyháziak valamivel bátrabban játszottak. Aztán, amikor valami halovány remény volt arra, hogy szorosabb lehet az eredmény, jött egy büntető és tovább hízott a hazaiak előnye. Ekkor már minden mindegy volt, többet is támadtak a vendégek és egy szép akció végén Bajzát Péter mattolta Dibusz Dénest. A hajrában volt lövés itt, volt lövés ott, ám az eredmény már nem változott.

Kevés labdát szereztek

Ez sajnos hamar eldőlt! Félóra sem kellett hozzá, hogy a zöld-fehérek két gólos előnnyel nyugodtan focihassanak. És ehhez nem kellett irgalmatlanul sokat tenniük. Nem rohamoztak viharosan, nem passzolgattak parádésan, egyszerűen birtokolták a labdát és a fölényük gólokká érett. Ebben persze ludasak voltak a vendégek, akik rendre elveszítették a párharcokat, túlságosan magukra húzták a hazaiakat és kevés labdát szereztek, ezzel nem sok esélyt adtak maguknak a támadásokra.

A második félidőben valamelyeset javítottak, ám ez összességében kevés volt, így a második idegenbeli meccsen nem termett babér.

A mintegy háromszáz Szpari-szurkoló lelkesen biztatta a csapatot, és bizonyára jobb hangulatban zárták volna a meccset, ha bátrabb, harcosabb játékot látnak kedvenceiktől. Olyat, amire a bajnoki folytatásban szükség lesz...

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!