Sport

2014.10.06. 15:44

Csábi: ki kell egyenesednünk!

Nyíregyháza - Kedden Ligakupa, Diósgyőrben vendégeskedik a Nyíregyháza Spartacus.

Nyíregyháza - Kedden Ligakupa, Diósgyőrben vendégeskedik a Nyíregyháza Spartacus.

Az őszi szezon két harmadán van túl a mezőny a labdarúgó NB I-ben. Az újonc Nyíregyháza Spartacus az első öt fordulóban négy pontot szerzett, a második ötben szintén négyet.

Ez az etap jól indult, hiszen itthon nyerte a Szpari a Pápa ellen. Aztán jött a Dunaújváros, a riválist nem sikerült legyőzni, értékes két pont szállt el ezzel. Aztán a győriek is elvitték a három pontot, majd Kecskeméten csak ikszre futotta. Vasárnap az MTK vendége volt a nyíregyházi együttes, mint ismert, a Bozsik Stadionban rendezett találkozót a kék-fehérek nyerték 2–0-ra. Így aztán a Szparinak maradt a megszerzett nyolc pont, amivel jelenleg a tabella tizennegyedik helyén posztolnak.

- Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk az élmezőnyhöz tartozó fővárosiak ellen - kezdte a visszapillantást a vasárnapi találkozóra Csábi József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. - Ennek megfelelően kellően megszerveztük a játékunkat, aztán az ellenfél miként Kecskeméten, most is szinte a semmiből szerzett vezetést. Szünet után újítani tudtunk, helyzeteket is teremtettünk, ám amíg mi kihagytuk a lehetőségeket, az MTK nem, és bebiztosította a győzelmét. Sajnos tény, hogy az MTK egyéni kvalitásokban előttünk jár, így csapatjátékban hiába voltunk pariban újra az ellenféllel, ezért pontot nem adnak. A legfontosabb az, hogy ki kell egyenesednünk, hiszen van a csapatban potenciál. Azt, hogy négy-öt alapember hiányzik, egy erős csapat is megérzi, mi pedig még formálódó együttes vagyunk. Most sem fociztak le bennünket, ám ettől többet kell elérnünk -így Csábi József.

A Ligakupában eddig jól megy a Szparinak, hiszen nyert Szolnokon, majd itthon a Cegléd ellen. Kedden nagy kihívás vár a csapatra, hiszen Diósgyőrben lép pályára. A borsodiak főként fiataljaikkal Cegléden kikaptak, majd otthon immár ütőképesebb együttessel nyertek a Szolnok ellen. Kedden a két klub között rivalizálás tükrében szintén erősebb diósgyőri csapat várható, ráadásul a hét végén nincs bajnoki forduló az élvonalban.

- Mindig mondják a szövetségben, hogy vegyük komolyan a Ligakupát. Úgy is teszünk, ám érthetetlen, hogy a vasárnap esti bajnoki után miért kell már kedden pályára lépnünk, amikor ráadásul bajnoki szünet is van a hét végén. Mindentől függetlenül igyekszünk megfelelően felkészülni a diósgyőri találkozóra, hiszen szeretnénk tovább lépni a csoportból - vélekedett Csábi József.

A korábban sérültek közül ketten is kontrollvizsgálaton volt hétfőn. Zorán Kosztics karjáról levették a gipszet, Mohamadou Abdouraman viszont még tovább viseli a rögzitőt, így még csak a konditermet látogathatja. Hétfőn újabb játékosok tesztelésébe kezdett a klub, három ukrán focistát két hétig figyelnek meg a szakvezetők.

KM-ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!