Sport

2015.03.18. 16:08

Mocsai Lajos sem tehetne csodát…

Fehérgyarmat - Az elszántság nem hiányzik, de sok a hátráltató tényező Fehérgyarmaton.

Fehérgyarmat - Az elszántság nem hiányzik, de sok a hátráltató tényező Fehérgyarmaton.

A baj nem jár egyedül. A Fehérgyarmat NB II-es férfi kézilabdacsapata a bennmaradásért harcol, vagyis minden egyes megszerzett pont kincset ér számára. A szatmáriak a tavaszi nyitányon annak rendje és módja szerint bevasalták a győzelmet a Debreceni EAC ellen, a következő két összecsapás viszont balul sült el. Hajdúböszörményben, majd saját katlanjukban, a Kazincbarcikától is kikaptak.

Játék – negyvenfokos lázzal

Utóbbi fájt igazán, mivel egyetlen árva góllal maradtak alul – igaz, a borsodiak immár tartósan az élmezőnyben vertek tanyát.

– Kicsit jobbra számítottunk – ismerte el Tankóczi Gyula, FVSE elnöke. – Szerettünk volna Böszörményben nyerni, mert az „négypontos” meccs volt, és a Barcikával szemben is megvolt minden esélyünk a győzelemre. Ott az jelentette a legnagyobb gondot, hogy a hetek óta tartó betegség- és sérüléshullám akkor tetőzött. Jelen pillanatban sem sokkal jobb a helyzet, azt kell mondjam, nem is emlékszem hasonlóra. Az a baj, hogy ez ellen semmit nem tehetünk, ha Mocsai Lajos lenne itt, ő sem tudna csodát tenni. Egyelőre csak reménykedhetünk abban, hogy kiegyenesednek a sorok.

Pedig az elvitathatatlan, a keret tagjai közül senkit sem hagy hidegen az egyesület sorsa.

– Az akarat, a lelkesedés nem hiányzik, ezt a közönség is értékelte: a Kazincbarcikától elszenvedett vereség dacára is vastaps mellett vonultak le a fiúk – erősítette meg a fenti kijelentést Tankóczi Gyula. – Az elszántságról csak annyit, akadt olyan játékos a keretben, aki negyvenfokos lázzal is vállalta a szereplést, ennek az lett az ára, hogy két hétig nem tudott edzeni.

Nincs más választás

– De még egyszer hangsúlyozom, kevés emberrel illúzió a csodában bízni. Egyetlen dolog ,,menthet meg” minket, ha legalább kilencven százalékos állapotba kerülnek a most még hiányzó játékosok. Most úgy fest, a héten végre lehetőségünk lesz normális létszámban készülni, és nincs más választásunk, kedvező eredményt kell elérnünk vasárnap, Miskolcon.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!