Sport

2015.07.15. 13:49

A ballábas bombázóra emlékeznek Vasváriban

Tiszalök, Ibrány, Tiszavasvári - Bohács Sándor tiszteletére rendezett tornán négy együttes lép pályára.

Tiszalök, Ibrány, Tiszavasvári - Bohács Sándor tiszteletére rendezett tornán négy együttes lép pályára.

A Tiszavasvári és Nyíregyháza közötti műúton a 30. és 31 kilométer között, az út menti fasorban emléktábla jelzi: itt történt az a baleset, amelyben a 39 éves Bohács Sándor életét vesztette. „Civil” foglalkozása mentősofőr volt, s 2004. február másodikán, a kora délelőtti órákban ragyogó napsütésben betegeket szállítottak a megyeszékhelyre. A mentő belefutott egy sűrű ködfoltba, minek leple alatt más autók ütköztek. A mentőautó személyzete kiszállt, hogy a bajba jutottakon segítsen. Az ekkor érkező ukrán kamion elsodorta Bohács Sanyit, aki a helyszínen azonnal életét vesztette.

A népszerű „Bohi” még aktív focista volt, a megyei egyben, a Tiszalök színeiben rúgta a labdát – talán sportpályafutása levezetéseként. Előtte az NB III-as Ibrány csapatát erősítette. Fénykorában a magyar labdarúgás második vonalában futballozott – Tiszavasváriban. A vasvári csapatban tíz évadon keresztül közel 300 mérkőzésen játszott, több mint 200 másodosztályú meccsen lőtte a gólokat. Az ellenfél kapusainak „réme” volt, szabadrúgásból elért góljai élményszámba mentek. Briliáns rugótechnikája, ballábas bombái, páratlan küzdőszelleme tette őt nagy játékossá.

A Tiszavasvári SE immár hagyományteremtő módon rendezi a Bohács Sándor emléktornát, nem mellékesen a felkészülés jegyében. Az eseményen azon csapatok egy része lép pályára, amelyekben pályafutása során szerepelt. Tavaly, miként az idén is az Ibrány más elfoglaltságára hivatkozva lemondta az indulást, így miként előző évben, ezúttal is a Mándok ugrik be negyedikként. Július 18-án, szombaton, 16 órakor a Tiszalök–Rakamaz találkozó jelenti a nyitányt, majd 18 órától a Tiszavasvári–Mándok mérkőzést láthatják a sportbarátok.

Másnap az előző napi vesztesek a harmadik helyért (kezdés: 16 óra), a győztesek (18 óra) a tornagyőzelemért játszanak.

A mérkőzésekre belépődíj nem lesz, a becsületkasszában összegyűlt összeget a klub a család jelenlevő tagjainak adja át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!