Sport

2015.08.09. 13:34

Hátrányból fordítva győzött a Szpari

Nyíregyháza - Pölöskey Péter három gólig jutott és Igor Zofcák is megszerezte első találatát bajnoki mérkőzésen, nyíregyházi színekben.

Nyíregyháza - Pölöskey Péter három gólig jutott és Igor Zofcák is megszerezte első találatát bajnoki mérkőzésen, nyíregyházi színekben.

Árnyékban mértek 32 fokot, amikor a Nyíregyháza Spartacus vasárnap 11 órakor pályára lépett az Újpest II ellen – a baj csak az, hogy a Budai II-stadionban nem volt árnyék… Mindenesetre, aki kitalálta ezt az időpontot, és aki nem engedte, hogy módosítsák a kezdési időpontot, azt kellett volna kiültetni mondjuk a kapufa mellé az NB III-as matiné teljes idejére.

A Szpari kezdett aktívabban, de első helyzetéből az Újpest II szerzett vezetést. Még szünetig sikerült egyenlíteni, majd Pölöskey Péter megduplázta góljai számát. Megnyugodott a vendégcsapat, amelynek jót tett a szerkezetváltás is, Pölöskey pedig abszolút főszereplővé vált, hiszen három góllal és a Szpari-színekben szintén első találatát szerző Igor Zofcáknak adott gólpasszal segítette 4–1-es sikerhez a csapatát.

NB III: Keleti csoport, 2. forduló

Újpest II–Nyíregyháza Spartacus 1–4 (1–1)

Budai II László-stadion, 100 néző, v.: Kiss N.

Újpest II: Banai D. – Tóth T., Gubacsi, Fék, Paulik Á. (Petényi, a szünetben), Keglovics, Makrai M., Cseke B., Tóth R. (Ferkel, a szünetben), Pávkovics, Száraz A. Edző: Víg Péter. Spartacus: Ovszijenko – Szokol, Jagodics, Törtei, Rubus, Zofcák, Ramos (Pálinkás, 64.), Farkas M. (Abdouraman, a szünetben), Kosztics (Ács Á., 76.), Pölöskey P., Rezes. Edző: Mátyus János.

Gól: Száraz A. (33.), illetve Pölöskey P. (44., 60. és 77.), Zofcák (63.). Kiállítva: Fék (második sárga lap után, 87.).

Mesterszemmel

– A mérkőzés minden résztvevőjét elismerés illeti, úgy a játékosokat, mint a játékvezetőket és a szurkolókat, mert egészen hihetetlen körülmények között kellett pályára lépnünk. Az első félidőben sajnos nem játszottunk jól, hátrányba is kerültünk, de a másodikban az ellenfelünk fölé nőttünk, és megérdemelten nyertünk. A legfontosabb a három pont - nyilatkozta Mátyus János, a Spartacus vezetőedzőjének a csapat Újpest II elleni győzelmét követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!