Sport

2016.04.30. 19:38

Nyírbátori FC - Így lett 1–2 helyett 2–1 a vége

Nyírbátor - Két kiállítás a Cigánd–Nyírbátor NB III-as focimeccsen, amelyen a hajrá hozta meg a hazaiak győztes gólját.

Nyírbátor - Két kiállítás a Cigánd–Nyírbátor NB III-as focimeccsen, amelyen a hajrá hozta meg a hazaiak győztes gólját.

Nyírbátori szemszögből nagyon jó első félidőt láthatott a szombati cigándi NB III-as bajnoki szépszámú közönsége, gyors összjátékkal, váratlan kiugrásokkal meglepte ellenfelét a vendégcsapat, a hazaiak csak pontrúgásokkal keltettek némi zavart a bátori kapu előtt.

Érzékeny veszteségként az első félidő közepén sérülés miatt cserét kért Illés Gyula, aki azidáig karmestere volt az NYFC-nek. Nem telt el félóra, amikor emberhátrányba került a Cigánd, és szünetig jobbára a védekezésre koncentrált. A második félidőre erősített a hazai csapat, sorozatos pontrúgásokból számos helyzetet alakított ki, melyek közül egyet a rutinos Roszel Róbert kihasznált. A vendégcsapat megfogyatkozását követően sikerült az egyenlítés, majd egy szabályosnak tűnő, de meg nem adott Nagy Dávid-gól kontrájából Katona György-villanása eldöntötte a három pont sorsát a Cigánd javára. Összességében az első félidő alapján reális esély mutatkozott a Nyírbátor meglepetésszerzésére, de a jó erőkből álló, magasabb osztályra érdemes kibrusztolta a három pontot.

Cigánd SE–Nyírbátori FC 2–1 (0–0)

Cigánd, 300 néző, v.: Bogár G.

Cigánd: Sánta T. – Ur, Albert I., Sipos T., Kinczel, Baksa Z., Barcsay Raducu, 89.), Varga K., Kis Sz., Roszel (Katona Gy., 79.), Popescu (Németh Sz., 94.). Edző: Fogarasi Zoltán.

Nyírbátor: Fülöp G. – Fabu M., Müller Zs., Vámos M., Lakatos L., Török I. (Nagy D., 61.), Lipcsei M., Boros D., Illés Gy. (Terdik, 21., Soós T., 81.), Bagi Á., Szilágyi K. Edző: Márton István.

Gól: Roszel (53.), Katona Gy. (87.), illetve Lakatos L. (11-esből, 84.). Kiállítva: Varga K. (sérülést okozó második sárga lapos kiállítás után, 30.), illetve Fabu M. (második sárga lap után, 76.). Jó: Ur, Sipos T., Popescu, Roszel, Katona Gy., illetve Fabu M., Vámos M., Bagi Á. (Tudósító: Balla István)

Fogarasi Zoltán: – Az első félidőben a jelenlegi pozíciónkhoz méltatlan játékkal és fegyelmezetlenséggel korán emberhátrányba kerültünk. A második félidőt nagyon jól kezdtük, jöttek a helyzetek és a gól is, de a nagyon szervezetten, jól és taktikusan játszó nyírbátoriak majdnem kiénekelte szánkból a sajtot. Győzelmünk megérdemelt.

Márton István: – Az első félidei játékunk remekül működött, többször is a Cigánd védelme mögé tudtunk kerülni. A második félidőre a Cigánd jobban megszervezte védekezését, de úgy érzem, hogy egy egynél szabályos gólunkat vettek el tőlünk, így egy kettő helyett kettő egy lett az eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!