Sport

2016.04.30. 19:38

Nyírbátori FC - Így lett 1–2 helyett 2–1 a vége

Nyírbátor - Két kiállítás a Cigánd–Nyírbátor NB III-as focimeccsen, amelyen a hajrá hozta meg a hazaiak győztes gólját.

Nyírbátor - Két kiállítás a Cigánd–Nyírbátor NB III-as focimeccsen, amelyen a hajrá hozta meg a hazaiak győztes gólját.

Nyírbátori szemszögből nagyon jó első félidőt láthatott a szombati cigándi NB III-as bajnoki szépszámú közönsége, gyors összjátékkal, váratlan kiugrásokkal meglepte ellenfelét a vendégcsapat, a hazaiak csak pontrúgásokkal keltettek némi zavart a bátori kapu előtt.

Érzékeny veszteségként az első félidő közepén sérülés miatt cserét kért Illés Gyula, aki azidáig karmestere volt az NYFC-nek. Nem telt el félóra, amikor emberhátrányba került a Cigánd, és szünetig jobbára a védekezésre koncentrált. A második félidőre erősített a hazai csapat, sorozatos pontrúgásokból számos helyzetet alakított ki, melyek közül egyet a rutinos Roszel Róbert kihasznált. A vendégcsapat megfogyatkozását követően sikerült az egyenlítés, majd egy szabályosnak tűnő, de meg nem adott Nagy Dávid-gól kontrájából Katona György-villanása eldöntötte a három pont sorsát a Cigánd javára. Összességében az első félidő alapján reális esély mutatkozott a Nyírbátor meglepetésszerzésére, de a jó erőkből álló, magasabb osztályra érdemes kibrusztolta a három pontot.

Cigánd SE–Nyírbátori FC 2–1 (0–0)

Cigánd, 300 néző, v.: Bogár G.

Cigánd: Sánta T. – Ur, Albert I., Sipos T., Kinczel, Baksa Z., Barcsay Raducu, 89.), Varga K., Kis Sz., Roszel (Katona Gy., 79.), Popescu (Németh Sz., 94.). Edző: Fogarasi Zoltán.

Nyírbátor: Fülöp G. – Fabu M., Müller Zs., Vámos M., Lakatos L., Török I. (Nagy D., 61.), Lipcsei M., Boros D., Illés Gy. (Terdik, 21., Soós T., 81.), Bagi Á., Szilágyi K. Edző: Márton István.

Gól: Roszel (53.), Katona Gy. (87.), illetve Lakatos L. (11-esből, 84.). Kiállítva: Varga K. (sérülést okozó második sárga lapos kiállítás után, 30.), illetve Fabu M. (második sárga lap után, 76.). Jó: Ur, Sipos T., Popescu, Roszel, Katona Gy., illetve Fabu M., Vámos M., Bagi Á. (Tudósító: Balla István)

Fogarasi Zoltán: – Az első félidőben a jelenlegi pozíciónkhoz méltatlan játékkal és fegyelmezetlenséggel korán emberhátrányba kerültünk. A második félidőt nagyon jól kezdtük, jöttek a helyzetek és a gól is, de a nagyon szervezetten, jól és taktikusan játszó nyírbátoriak majdnem kiénekelte szánkból a sajtot. Győzelmünk megérdemelt.

Márton István: – Az első félidei játékunk remekül működött, többször is a Cigánd védelme mögé tudtunk kerülni. A második félidőre a Cigánd jobban megszervezte védekezését, de úgy érzem, hogy egy egynél szabályos gólunkat vettek el tőlünk, így egy kettő helyett kettő egy lett az eredmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!