Sport

2016.04.09. 21:31

Vízilabda olimpiai selejtező - Döntős a magyar válogatott

Trieszt - A magyar férfi vízilabda-válogatott döntőbe jutott a trieszti olimpiai selejtezőtornán, ahol a szombati elődöntős összecsapáson hat góllal legyőzte a franciák legjobbjait.

Trieszt - A magyar férfi vízilabda-válogatott döntőbe jutott a trieszti olimpiai selejtezőtornán, ahol a szombati elődöntős összecsapáson hat góllal legyőzte a franciák legjobbjait.

Benedek Tibor idén Európa-bajnoki bronzérmes együttese, amely a németek elleni pénteki negyeddöntő megnyerésével kvótát szerzett a riói ötkarikás játékokra, az olaszországi kvalifikációs viadal első helyéért a házigazdák nemzeti együttesével játszik, amely a késő esti elődöntőben legyőzte a spanyolokat.

Elődöntő:

Magyarország-Franciaország 15-9 (4-2, 4-4, 2-1, 5-2)

a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 4, Vámos, Hárai 3-3, Hosnyánszky 2, Varga Dé., Decker, Varga Dá. 1-1

Magabiztosan kezdett a Benedek-gárda, könnyed játékkal húzott el 4-1-re. A folytatásban is az erőviszonyok érvényesültek, a magyar válogatott 7-2-es vezetésre tett szert. A rivális azonban nem adta fel, s míg a magyar lehetőségek ekkor tájt rendre kimaradtak, a franciák többször is betaláltak, s feljöttek 7-6-ra. Mielőtt azonban baj lett volna, a magyar csapat összeszedte magát, jobban összpontosított, s a fáradó ellenfél kapuját sorozatban bevéve egyre növelte a különbséget, végül 15-9-re győzött, így vasárnap 17 órától az első helyért száll medencébe az olaszokkal.

A másik elődöntőben:

Olaszország-Spanyolország 6-5 (0-1, 1-0, 1-2, 4-2)

Brazíliában a férfiak mellett a belgrádi Eb-n aranyérmes női válogatott is ott lesz az olimpián. A férfiaknál 12, a nőknél 8 csapat vesz részt az ötkarikás játékokon, a csoportok sorsolását vasárnap, a trieszti viadal döntőjét követően rendezik.

A vízilabda az egyetlen csapatsportág, amelyben a magyarok képviseltetik magukat Rióban.

további eredmények, az 5-8. helyért:

Hollandia-Németország 8-7 (1-2, 0-3, 3-2, 4-0)

Kanada-Románia 14-7 (5-3, 4-0, 2-1, 3-3)

A vasárnapi program:

a 7. helyért:

Németország-Románia 11.00

az 5. helyért:

Hollandia-Kanada 12.30

a 3. helyért:

Franciaország-Spanyolország 15.30

az 1. helyért:

Magyarország-Olaszország 17.00

A döntő után:

a riói olimpia férfi és női vízilabdatornájának csoportsorsolása 19.00

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!