Sport

2016.06.05. 20:42

A Szpari bearanyozta a szezont

Nyíregyháza - Edú végezte el a kezdőrúgást, a légiósokat elbúcsúztatták.

Nyíregyháza - Edú végezte el a kezdőrúgást, a légiósokat elbúcsúztatták.Enbéegyes körítéssel készült a Nyíregyháza Spartacus a vasárnapi zárófordulóra. Az NB III Keleti csoportjának bajnoka a legnagyobb durranást Edúval produkálta, a világbajnok brazil focist már pénteken megérkezett a klub meghívására. Szombaton az örökösföldi pályán találkozott fiatal focistákkal , délután még Dögére is kiugrott. Vasárnap aztán jött a nagy show, a stadion előtt parkolóban dedikálással, fényképezkedéssel. A pályán mazsorettek pompáztak, majd Edú előbb ajándéklabdákat rúgott a lelátóra, aztán elvégezte a Hatvan elleni meccs kezdőrúgását. Egy Szpari-drukerrel, Kocsis Gergellyel.

Jöhetett tehát a meccs, amely a Spartacus légiósainak a búcsúfellépését is jelentette. Zoran Koszticsnak sikerült emlékezetesség tenni a találkozót, hiszen mindkét hazai gólban főszerepet vállalt. Előbb remek beadását Mohamadou Abdouraman fejelt a hálóba, majd egy tizenegyest harcolt ki. Ezt Pölöskey Péter értékesítette.

A szünetben folytatódott az ünnepség, a Bozsik Akadémia korosztályos csapatai vehették át a bajnoki érmeket. A bajnok második félidejéében is Zoran-koncert adta meg az alaphangot, mindkét kapu előtt adódtak helyeztek, de ól csak a játékrész felén túl a hatvaniak értek el. Ezzel be is állították a végeredményt. A lefújás után aztán indult a fieszta, pezsgővel, ölelkezésekkel, szelfiképekkel, majd dobogóra szólították a Szpari tagjait akik átvehették a bajnoki aranyakat.

KM-ML

Nyíregyháza Spartacus - Hatvan 2-1 (2-0)

Városi Stadion 1400 néző, v.: Kátai Gábor ( Punyi, Berényi)

Nyíregyháza: Ovszijenko (Perger 86.p) - Szokol, Rubus, Rakovic ( Szalai 55.p), Farkas - Abdouraman, Ramos, Zofcák, Rezes - Kostic, Pölöskey (Pálinkás 81.p) Edző: Mátyus János

Hatvan: Gyulay - Ficsor, Mundi, Ács, Nagy, Purzsa, Karácsony (Szabó B 42.p), Horváth, Katona, Simon (Kész 57.p), Bárkányi. Edző: Híres Gábor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!