Sport

2016.07.11. 08:27

Mesteri teljesítmény, remeklő szabolcsi ifjak a sakkversenyen

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Véget ért a Nyírségi Torna sakkverseny, megyénk legszínvonalasabb nemzetközi versenye.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Véget ért a Nyírségi Torna sakkverseny, megyénk legszínvonalasabb nemzetközi versenye. A mesterek csoportjában Mester Gyula lett a végső győztes, hiszen az utolsó fordulóban is nyert ifjú ellenfele a nyíregyházi Tóth Tibor ellen, így egy pont előnnyel lett bajnok. A legjobb megyei helyezést Pozsonyi István érte el, aki az ötödik helyen zárt.

A B csoportban Juhász Zoltán nyert a pécsi rangadón, így egy pont előnnyel végzett a 2. helyezett nyíregyházi Vitai Tamás előtt. Tamás 7 ponttal magabiztosan szerezte meg az ezüstérmet, de ifjú ellenfele Varga Marcell kellemetlen pillanatokat okozott neki az utolsó fordulóban, végül döntetlennel oldódott a játszma. A Piremon SE ifjú versenyzője Gócza Ádám szerezte meg a 3. helyet kiemelkedő teljesítménnyel 7 ponttal. Az 5,5 pontosok táborát öt játékos alkotta, akik közül a Nyíregyházi Sakk Iskola SE fiataljai, Ugyan Dániel és Papp László végzett a legelőkelőbb helyen, őket követte Molnár János Tumó Bence és Varga Marcell.

A C csoportban Dán Marcell megállíthatatlan volt az egész versenyen, döntetlennel biztosította első helyét Kun Ferenc Ágoston ellen, így fél ponttal megelőzte a fővárosi Csontos Dávidot, aki 8 egységet szerezve vitézkedett. Nyeréssel a 3. helyre zárkózott fel a balkányi titán Szokolov Albert, hiszen vetélytársa Szabó Luca meglepetésre vesztett a Piremon ifjú reménysége Vas Máté Kende ellen. Luca a legjobb hölgyversenyzőnek járó díjjal vigasztalódott.

A gyermekek csoportjában magyar győzelem született, a hajdúböszörményi Boros Brigitta 12 ponttal veretlenül végzett a mezőny élén. A nagyhalászi Kató Máté 2. helyezése kiemelkedő eredmény, hihetetlen siker a Csuha Antal Általános Iskola tanulójának. A Nyíregyházi Sakk Iskola SE legifjabb tehetsége, Gyöngyi Bálint futott be a 3. helyre, megelőzve a nyíregyházi Dávid SC játékosát Halastyák Istvánt.

KM

A végeredmények megtekinthetőek a megyei Sakkszövetség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!