Sport

2016.11.15. 10:33

Rédli András a heidenheimi világkupán térne vissza

Budapest - A január végén sorra kerülő heidenheimi világkupán térne vissza műtétje után Rédli András, a riói olimpián bronzérmes férfi párbajtőrcsapat tagja.

Budapest - A január végén sorra kerülő heidenheimi világkupán térne vissza műtétje után Rédli András, a riói olimpián bronzérmes férfi párbajtőrcsapat tagja.

A 33 éves világ-és Európa-bajnok vívó az M4 Sportreggeli keddi adásában beszélt az októberi első válogatóversenyen olimpiai bronzérmes csapattársa, Somfai Péter elleni asszóban elszenvedett sérüléséről, s az azt követő műtétről.

"Úgy érzem, az olimpia után nem sikerült kipihennem magam, sok rendezvényen vettem részt, iskolákba jártunk élménybeszámolóra, ennek tulajdonítom a sérülést. A műtét utáni háromhetes ágyban fekvés, pihenés nagyon jólesett, ez is mutatja, hogy a szervezetem nem pihente ki az olimpia előtti hosszú menetelést, és a sérüléssel jelzett. Ha van jókor jött sérülés, akkor az enyém az" - vélekedett Rédli András, aki az olimpiai bronzérmet pályafutása csúcsának nevezte, mert kezdetben egy olimpiai érem megszerzése volt az álma.

Beszélt arról is, hogy a vívás jelenlegi generációja jó közösséget alkot, szurkolnak egymásnak, az olimpiai bajnok Szász Emese esküvőjén is együtt voltak.

"A következő nagy cél a tokiói olimpia, addig újból fel kell építenem magam. Addig valószínűleg megváltozik a csapat, Imre Géza és Boczkó Gábor helyére fiatalokat kell beépíteni. Úgy tervezem, hogy meghatározó tagja leszek a párbajtőrcsapatnak" - mondta.

Rédli András a fiatalokat tehetségesnek tartja, ugyanakkor kritikát is megfogalmazott: keményebben kellene harcolniuk, emellett a sportág iránti tisztelet és az alázat sem olyan bennük, mint a saját korosztályában.

Saját állapotáról elmesélte, mindennap gyógytornára jár, erősítő gyakorlatokat végez, már teljes mértékben terhelheti a lábát, és majdnem 90 fokig hajlik a térde. Bízik benne, hogy a jövő héten leveszik a lábáról a rögzítést.

"Újból fel kell építenem az izomzatomat, mert például a bal lábamról egy kiló izom jött le. Lelki törést nem okozott a sérülés, mert pihenést igényelt a szervezetem. A vívás eddig nem hiányzott, de most, hogy elkezdődött a világkupaidény, már ott ülök a számítógép előtt, és nézem a többiek szereplését, versenyzését" - mondta.

A rutinos vívó arról is beszélt, hogy az edzői arra intik, ne siettesse, ne kapkodja el a visszatérést, és megnyugtatták, számítanak rá a jövő évi Európa-és világbajnokságon.

"A januári heidenheimi világkupán szeretnék újból pástra lépni, és megvédeni a tavaly ott szerzett pontjaimat" - tette hozzá Rédli András.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!