Sport

2017.07.10. 13:20

A váltó tagjaként jó eséllyel pályázik a döntőre

Nyíregyháza - Osváth Krisztina szerdán kezdi meg szereplését Bydgoszczban, az utánpótlás kontinensviadalon.

Nyíregyháza - Osváth Krisztina szerdán kezdi meg szereplését Bydgoszczban, az utánpótlás kontinensviadalon.

Kedden indul a lengyelországi Bydgoszczba, az U23-as Európa-bajnokság helyszínére a magyar válogatott. A helyszín sokaknak ismerős lehet majd, hiszen tavaly ott rendezték a junior világbajnokságot is.

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, Osváth Krisztina nem tartozik azok közé, akik szerepeltek már a lengyel városban, hiszen a korosztályos világversenyeken abszolút újoncnak számít Széles Imre tanítványa. A 21 éves versenyző a felnőtt tűzkeresztségen hamarabb átesett, hiszen a 4x400 méteres váltóban tagja volt a júniusi csapat Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak.

Osváth Krisztina már a viadal első napján bemutatkozik, hiszen szerdán 18 órától rendezik meg egyéni versenyszáma, a 800 méter előfutamait. A mezőnyt 25 versenyző alkotja majd, és egyből a döntőbe kell jutni, ami a csengeri születésű sportolóval szemben nem feltétlenül lehet reális elvárás, hiszen a nevezési eredmények alapján övé a huszonkettedik idő. Viszont Krisztina tavaly óta versenyről versenyre javítgatja az egyéni legjobbjait, ha ez ebben az erős mezőnyben is megtörténik, akkor már elégedetten jöhetne haza.

Ha pedig a 4x400 méteres váltóval döntőt futhatna, akkor pedig különösen. Merthogy a Ferenczi Melinda, Nádházy Evelin, Osváth Krisztina, Sajtos Anna összetételű staféta is indul az utánpótlás Eb-n, és mivel ebben a versenyszámban kilenc nemzet nevezett, a szombat délelőtti előfutamból nem tűnik túl nehéznek a továbbjutás a másnapi fináléba. Európa-bajnoki döntőben szerepelni pedig minden körülmények között rangot jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!