Sport

2017.10.27. 13:29

A szorgos hangyák ellen jó teljesítmény kell

Kisvárda - Az idegenben eddig hibátlan Kisvárda a nagycsapatokat a bajnokság elején kifogó MTK vendége lesz.

Kisvárda - Az idegenben eddig hibátlan Kisvárda a nagycsapatokat a bajnokság elején kifogó MTK vendége lesz.

A Népfürdő utcai csarnok hosszú évtizedekig a férfi szakág és az Elektromos csapatának fellegvára volt, de az utóbbi években már az MTK női csapatának otthona. Oda látogat szombaton a Kisvárda Master Good SE, amely számára akár jó hír is lehet, hogy idegenben lép pályára, hiszen eddigi két ilyen mérkőzését az Alba Fehérvár és a Békéscsaba otthonában egyaránt megnyerte. A múlt heti Vasas elleni hazai meccsen (30–21) viszont a győzelem ellenére nem feltétlenül voltak mosolygósak a várdai arcok.

– Megbeszéltük annak a mérkőzésnek a tanulságait, sajnos az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy a válogatottakkal teletűzdelt csapathoz méltó lett volna – tért még ki a legutóbbi mérkőzésre Mátéfi Eszter, a KKC szakmai igazgatója. – Ennek okát két dologban látom. Az egyik, hogy nagyon vontatott a bajnokság menetrendje, mire felpörögnénk, máris jön két hét szünet. A másik, hogy minden figyelmeztetésem ellenére a lányok nem vették komolyan a mérkőzést, legalábbis az első felét, mert szünet után már voltak szép akcióink és góljaink. Egyértelmű, hogy az MTK ellen nem engedhetünk meg magunknak a legutóbbihoz tapasztalt üresjáratot.

A fővárosi kék-fehérek eddigi mérlege némileg csalóka, hiszen négy vereség mellett egy döntetlen szerepel a neve mellett a tabellán, de azzal az öt csapattal játszott eddig, amelyiket a szakma az első öt helyre vár. Így aztán a Siófok, a Győr, az Érd és a Ferencváros elleni vereségek mellett a Dunaújváros elleni hazai döntetlen (26–26) bravúrosnak számít. És hogy mennyire nincs szerencséje az MTK-nak a sorsolással, arról csak annyit, sokan a Kisvárdát is képesnek tartják arra, hogy helye legyen mondjuk az első hat helyezett között.

– Ellenfelünk nagyon komoly játékerőt képvisel, a legnagyobb fegyvere az összeszokottsága – jellemezte a riválist Mátéfi Eszter. – Sztárok helyett inkább szorgos hangyák alkotják a csapatot, ők viszont remekül teszik a dolgukat, úgy támadásban, mint védekezésben. Nehéz kiszámítani, melyikük fog ki jó napot, hol Termány Rita termeli a gólokat, máskor Karnik Szabina áll a sereg élére, de figyelni kell a különböző stílusban játszó két beállósukra, illetve a szélen Szádvári Krisztinára is. Nekünk az eddigi idegenbeli meccseinken nyújtott játékunkat kell megismételni, miközben szükség lesz a jó egyéni teljesítményekre is.

Nem volt problémamentes a várdaiak felkészülése, hiszen betegség és kisebb sérülés miatt Samira Rocha, Orbán Adrienn, Szabó Valéria, Triscsuk Krisztina és Marija Hakunova is hagyott ki edzéseket, utóbbi bevetésére tűnik a legkisebb esély. Ha lesznek is hiányzók, a keretben van, aki méltó helyettesük lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!