Sport

2017.10.12. 09:49

Vásárosnaményban sem elég csak a gázt nyomni

Vásárosnamény - A jó autó önmagában még kevés, Vásárosnaményban az üzemanyagról is gondoskodnak.

Vásárosnamény - A jó autó önmagában még kevés, Vásárosnaményban az üzemanyagról is gondoskodnak.

A jelek szerint telitalálat Dudás Zoltán és a Vásárosnamény frigyre lépése. A Farkas Béla tragikus halála után munkába állt, az egykori trénerrel jó kapcsolatot ápolt, nem mellesleg hasonló habitusú szakvezető irányításával magasba „szökkent” a megyei első osztályú futballcsapat. A beregiek hazai pályán már eddig is fényesen muzsikáltak, immár idegenben acélos alakításra képesek. A négy győzelmet magába ölelő győzelmi széria pedig a negyedik helyre emelte őket.

– A második forduló után vettem át a csapatot, amelyen látszottak a történtek nyomai – taglalta Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője. – Mivel a játékosok nagy részét ismertem, így tudtam, mit vállalok: bár a tavaszi bravúros teljesítménnyel magasra tették a lécet, ez viszont mindig hordoz magában egy kis veszélyt. Viccesen mondhatnám: kaptam egy jó autót, csak bele kell ülnöm, nyomni a gázt és irányítani. De mindenki tisztában van vele, ez nem ilyen egyszerű, gondolok itt a sérülésekre, eltiltásokra, ami máris keresztül húzták az elképzeléseimet.

Vagyis az „üzemanyagról” is gondoskodni szükséges, magyarán a naményiak megfeszülnek a jó szereplés érdekében – hétközben, a tréningeken is.

– Az első közös meccs Tiszavasváriban nem úgy sikerült, ahogy terveztük, aztán hazai környezetben legyőztük a Baktalórántházát, ami úgy éreztem, jót tett a lelkeknek – fejtegette Dudás Zoltán. Sényőn ugyan kikaptunk, de nem kellett szégyenkeznünk, sőt azt mondtam, ilyen hozzáállással fogunk győzelmeket szerezni. Ezt a játékosok be is bizonyították, a következő négy mérkőzést behúztuk. A két hazai könnyebbnek, míg a két idegenbeli, a nagyhalászi és az nagyecsedi igen rázósnak ígérkezett, ezért számomra értékesebbek. Ezt a szériát úgy értük el, hogy mindig akadtak hiányzóink, mégpedig meghatározó emberek, tehát nem a legjobb összetételbe tudtunk felállni, viszont, akik lehetőséget kaptak megpróbálták meghálálni a bizalmat. Játékunk még nem az igazi, de kezdünk csapatként működni. Messzemenő következtetést nem szabad levonni, mert még csak kilenc fordulón vagyunk túl. Fontos szem előtt tartanunk, hogy szép számú szurkolótáborunkat minél többször kiszolgáljuk, vezetőinknek megfeleljünk, mert ehhez minden feltétel adott.

KM-KT

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!