Sport

2018.06.09. 09:19

U23-as birkózó Eb - Két magyar bronzérem a nőknél

Budapest/Isztambul - Két bronzérmet nyertek a magyar női birkózók a törökországi U23-as Európa-bajnokságon, Isztambulban.

Budapest/Isztambul - Két bronzérmet nyertek a magyar női birkózók a törökországi U23-as Európa-bajnokságon, Isztambulban.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az 55 kilogrammos Galambos Ramóna tussal felülmúlt egy bolgárt, majd öldöklő csatában, 5-4-re kikapott a későbbi győztes orosztól, hogy aztán a bronzmérkőzésen a fehérorosz Lamasevicset kétvállra fektesse. Galambosnak ez volt a harmadik bronza az U23-as Eb-ről, emellett a felnőttek között is van neki egy.

Vilhelm Viktória (57 kg) a körmérkőzéses lebonyolításnak is köszönhetően azzal a fehérorosz Szinkaveccel csapott össze a dobogóért, akitől a csoportban kikapott. A magyar birkózó tussal nyert, így ő is bronzérmet szerzett.

Korábban a kötöttfogásúak egy-egy ezüstöt (Losonczi Ottó, 67 kg) és bronzot (Almási Ferenc, 130 kg) nyertek a török nagyvárosban.

A kontinensviadalt a szabadfogásúak zárják.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!