Sport

2018.07.03. 11:40

Jeles az első nagy verseny rendezéséért

Nyíregyháza - A Marso Tenisz Centrum remek házigazdája volt a korosztályos vidékbajnokságnak.

Nyíregyháza - A Marso Tenisz Centrum remek házigazdája volt a korosztályos vidékbajnokságnak.

Nagy fába vágta fejszéjét a nemrégiben alakult Marso Tenisz Centrum. Tíz napig házigazdája volt a korosztályos vidékbajnokságnak, a különböző korosztályúak tizenöt pályán mérkőzhettek. A tíznapos versenyre az ország minden tájáról érkeztek teniszezők, a bajnokságon összesen 35 sportegyesület 95 lány és 131 fiú versenyzője vett részt a bajnokságon, akik között több magyar válogatott kerettag is szerepelt. Voltak olyan versenynapok, amikor reggel kilenc órától egészen este fél tízig tartottak a mérkőzések.

A legfontosabb mérföldkő

– Tudtuk, hogy az elmúlt fél éves munkánk legfontosabb mérföldkövét jelenti majd a korosztályos vidékbajnokság. Fontos kiemelni, hogy a munka során az alapvető cél az volt, hogy a bajnokságra érkezők ne csak megismerjék, hanem meg is szeressék Nyíregyházát.

– A szállásadók és az egyes turisztikai attrakciók vezetői is együttműködésüket kifejezve segítették a bajnokság szervezését: az ide érkező versenyzők kedvezményesen szállhattak meg egyes hotelekben, valamint kedvezményes belépőjegyet kaptak a Nyíregyházi Állatparkba, az Aquarius Élményfürdőbe vagy a Tófürdőbe.

– Egy ekkora volumenű bajnokság legfontosabb alappillére azonban mégis az, hogy megfelelő minőségű pályák legyenek. Az időjárás nem mindig kedvezett nekünk ezalatt a tíz nap alatt, de szerencsére a pályák minőségére nem érkezett kifogás, holott volt két nagyon esős napunk.

Újabb versenyeket terveznek

– Nyugodtan kijelenthetjük, hogy sikeresen vizsgáztunk az első nagy megmérettetésükön. Bebizonyítottuk, hogy feltételeink alkalmasak egy országos bajnokság megszervezésére, így a későbbiekben terveink között szerepel akár nemzetközi felnőtt vagy utánpótlás verseny megszervezése vagy akár egy országos bajnokság lebonyolítása is – tudatta érdekelődésünkre Becser Zoltán versenyigazgató, a Marso Kft. ügyvezető igazgatója.

Rákóczi Andrea, a Magyar Tenisz Szövetség versenybírója koordinálta a tíz napig tartó bajnokságot, számára nem volt ismeretlen a helyszín.

– Sajnos, az időjárás nem mindig kedvezett a teniszezőknek, de szerencsére a kiírt időpontban be tudtuk fejezni a versenyt.

– Versenybíróként elmondhatom, hogy igen sportszerűek voltak a játékosok, kevesebb probléma volt most a szülőkkel, kísérőkkel. Maximálisan meg voltam elégedve a segítőimmel, mind a játékvezető kollégákkal, mind a bajnokságnak helyet adó házigazdákkal.

Kellemes meglepetés

– A rendezők minden kérést teljesítettek, látszik, hogy igazán szívükön viselik a tenisz centrumot. Kellemes meglepetés volt ez számomra, hiszen a korábbi tapasztalatok miatt vegyes érzelmekkel érkeztem, de öröm látni, hogy megszépült a klubház és környezete, valamint lelkiismeretes, teniszszerető emberek kezébe került a centrum üzemeltetése is – összegezte a tíz napot Rákóczi Andrea versenybíró.

A Marso Tenisz Club az egyesületi pontversenyben végül a legjobb nyolcban zárt, három csapata pedig kvalifikációt szerzett az országos bajnokságra: az F18-as korosztályban kettő; és az F12-es korosztályos csapat is ott lesz az augusztusi budapesti OB-n.

Tenisz: korosztályos vidékbajnokság, Nyíregyháza

A Marso TC helyezettjei

F12, páros: 1. Brulich Botond, Csoll Péter (Dunakeszi TC), 2. Fallenbüchel Flórián (Panakor TC), Sift Barnabás (SVSE GYSEV), 3. Kristóf Zsombor, Varga Ákos (DUSE) és 3. Juhász Bence (Marso TC),Taskovics Viktor (Kisunhalasi Halasi TC). Csapat: 1. Dunakeszi TC, 2. DUSE, 3. SVSE GYSEV, 4. Marso TC (Juhász Bence, Závaczki Milán, Becser Péter, Vitéz Csongor)

L16, páros: 1. Jánosi Luca (GYAC ), Matkó Réka Kata (DUSE), 2. Dávid Cintia, Wiandt Viktória (Százhalombattai SZVUK SE), 3. Salamon Eszter,Zöldi Alíz (Marso TC) és Csordás Boglárka, Kurdi Dóra (Panakor TC)

F18, páros: 1. Kéki Márk (Panakor TC), Kisantal Dominik (GYAC), 2. Juhos Tibor, Gruner Benedek (Szentesi TC), 3. Becser Dominik, Toma Henrik (Marso TC-Nyíregyháza) és 3. Pál Marcell (Nyíregyházi Teniszpark SE), Závaczki Martin (Marso TC). Ccsapat: 1. Gyac, 2. Marso TC (Becser Dominik, Toma Henrik), 3. Szentesi TK és Marso TC (Závaczki Martin, Nagy Milán)

L18, páros: 1. Petrovszi Lili, Steierhoffer Sára (SVSE GYSEV), 2. Lehoczky Anna (Gellért SE), Zöldi Martina (Marso TC), Magya Laura Annabell, Szekeres Ivett (SVSE GYSEV)

Egyesületi pontverseny (35 csapat):

1. SVSE GYSEV Sopron 278,5 pont, 2. Panakor TC Győr 230, 3. Gellért SE 194,5, 4. DUSE Debrecen 193, 5. GYAC Győr 147,5, 6. Dunakeszi TK 133, 7. Marso Tenisz Centrum 127,5 , 8. BBTC Balatonboglár 85

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!