Sport

2018.09.19. 09:12

"Egy sérülés sohasem jön jókor, de most nagyon ­rosszkor történt"

Nyíregyháza, Sényő - A sényői klub vezetői, valamint a Nyíregyházi Egyetem tanárai is megértőek és segítőkészek.

Nyíregyháza, Sényő - A sényői klub vezetői, valamint a Nyíregyházi Egyetem tanárai is megértőek és segítőkészek.

Bal, jobb…! Na, az ne legyen – gondolhatja Lukács Bence. Miért? Hamarosan kiderül. Bencét sok focikedvelő ismeri a megyében, jó néhány csapatot megjárt a még csak huszonnégy esztendős fiatalember. Kis Benceként Záhonyban ismerkedett a labdarúgással, aztán jött a Nyírsuli, rövid ideig a Szpari.

Remek szezon után sérülés

Ezt követően a következő állomáshelyei voltak pályafutásának: Nyírbátor, Ibrány, Kemecse, Rakamaz, Tiszaújváros és Sényő. Utóbbi csapattal részese volt egy megyei bajnoki cím megszerzésének és remek kupaszereplésnek. Optimistán készült az NB ­III.-as szezonra, amikor július derekán egy, a Kazincbarcika ellen játszott edzőmeccsen beütött a krach.

Egyértelmű volt a diagnózis

– A második félidőben történt, hogy visszavettem a labdát, amikor ellenfelem hátulról ollóba fogta a jobb lábamat, ami leragadt és elcsavarta a térdemet – kezdte visszaemlékezését a drámai esetre Lukács Bence. – Még vagy tíz percig bírtam, aztán lejöttem a pályáról. Erősödött a fájdalom, instabil volt a térdem, és nem bírtam tovább. Sajnos a diagnózis egyértelmű volt, az MR-vizsgálat megmutatta, hogy elszakadt a keresztszalagom. Elhalaszthatatlan volt a műtét, ezért felvettem a kapcsolatot dr. Abkarovics Géza specialistával. Előjegyzett és végre az elmúlt héten megműtötte a térdem. Hétfőn voltam kontrollvizsgálaton, ahol mindent rendben talált, remélem így lesz az elkövetkezendőknél is. Most egy hónapig nem terhelhetem a jobb lábam, mankózni kell és egy speciális térdhajlítógépet kell használnom. Sajnos, a terápiát ismerem, hiszen a főorvos hasonló sérülés után a bal térdemet már megműtötte (ezért nem szeretné folytatni azt, hogy bal, jobb,…, a szerk.). Aztán majd jöhet a gyógytorna, az erősítés, de ez még jó néhány hónapig tart.

Erőt ad a biztatás

Bencének az őszi szezon már befuccsolt, remélhetőleg a tavaszi idényben azért pályára léphet. Addig hosszú és kemény az út. Nem könnyű feldolgozni egy ilyen sérülést, főként amikor már futni kezdett a szekér.

– Egy sérülés sohasem jön jókor, de most nagyon ­rosszkor történt. Egyre jobban ment a játék, kezdtem visszanyerni a formámat, remekül érzem magam Sényőn. Jó a társaság, a vezetés pedig Pehely Zoltán irányításával rendkívül korrekt és segítőkész. Biztatnak, visszavárnak, ez is erőt ad – így Bence.

Tanulásra fordítja az időt

A nehéz időszak elviselésében segíthet az a tény is, hogy így a tanulásra nagyobb figyelmet fordíthat Bence. A Nyíregyházi Egyetem utolsó éves hallgatója sportszervezői szakon.

– Mivel még nem mozoghatok megfelelően, és egy hónapig itthon kell lennem, így nem tudok bejárni a suliba. Ezt már megbeszéltem a tanáraimmal, akik igen segítőkészek voltak. Ezzel nem szabad visszaélnem, tanulok és amikortól lehet, bepótolok mindent. Bízom benne, hogy ez mihamarabb így lesz – zárta a beszélgetést Bence.

Az bizonyára erőt ad neki, hogy a csapat (játékosoktól vezetőkig) visszavárja.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!