Sport

2018.10.30. 19:27

A triatlonos Tóth Tamás ismét bekerült az ITU sportolói bizottságába

Budapest - Tóth Tamás ismét bekerült a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportolói bizottságába.

Budapest - Tóth Tamás ismét bekerült a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportolói bizottságába.

A szervezet keddi tájékoztatása szerint a testületbe három kontinens képviseletében öt-öt férfi és női triatlonos került - a tíz sportoló közül hárman paraversenyzők -, megbízatásuk két évre szól.

"A sportolók szerves részét képezik a 30 éve alapított ITU döntéshozó folyamatainak" - emelte ki Marisol Casado, a szövetség elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, aki hozzátette, rendkívül büszkék arra, hogy a sportolók megosztják velük gondjaikat, tapasztalataikat és elképzeléseiket.

"Az új sportolói bizottság tagjai közül többnek nagyon komoly versenyzői tapasztalata van, miközben különböző országokat, kultúrákat képviselnek" - tette hozzá.

A sportolói bizottságnak az ITU kongresszusán két, a szövetség végrehajtó testületének ülésén egy szavazati joga van.

A 29 éves Tóth Tamás a Budaörsi TK versenyzője, a korábbi ciklusban már az ITU sportolói bizottságának tagja volt. Tóth magyar bajnok, a vegyes váltóval világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes, a világranglistán 64. helyen áll, indult a riói olimpián, ahol a 33. helyen végzett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!