Sport

2018.10.04. 10:30

Egy kamiont is elhúzna: az edzőteremben figyeltek fel a nyíregyházi hölgyre

Nyíregyháza - Az edzőteremben figyeltek föl rá, lenyűgözte Fekete Laci teljesítménye.

Nyíregyháza - Az edzőteremben figyeltek föl rá, lenyűgözte Fekete Laci teljesítménye.

Mint arról már beszámoltunk, szeptember 16. és 23. között Eger adott otthont a GPC Erőemelő, Fekvenyomó és Felhúzó Világbajnokságnak. A versenyen részt vett Koczkás Éva is, és ha már ott járt, nem is tért haza üres kézzel.

A nyíregyházi erős hölgy nyakába három érmet is akasztottak: fekvenyomásban 110 kg-os eredménnyel Masters II. kategóriában világbajnoki címet szerzett, ez az abszolút kategóriában bronzérmet ért, és hogy teljes legyen a kollekció, erőemelésben kategóriájában második lett (guggolás: 190 kg., fekvenyomás: 110 kg., felhúzás: 162.5 kg.). Koczkás Éva 2015-ben kezdte a fekvenyomást, az erőemelést pedig az idén próbálta ki először.

– Az edzőteremben figyeltek föl rám, észrevették, hogy nő létemre milyen nagy súlyokkal dolgozom. Gyermekkorom óta érdekel az erős emberek világa, Fekete Laci teljesítménye már akkor is lenyűgözött, így örömmel kezdtem bele ebbe a sportágba – mondta el a friss világbajnok.

Naponta edzett

– Kemény felkészülésen vagyunk túl, a májusi országos bajnokság után nem álltunk le, tovább folytattuk a munkát, a verseny előtti utolsó három héten már naponta edzettünk.

– Felkészülésemet Kocsis József és az utolsó két hónapban Németh Szabolcs segítette, akiknek hálával tartozom ezért – fejezte be végül Koczkás Éva. Annyit még elárult magáról, hogy szívesen kipróbálná magát kamionhúzásban…

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!