Sport

2018.10.17. 09:24

Ibrány: a csapategység a siker titka

Ibrány - A megye I.-es Ibrány edzője szerint nem lehet a keret erősségére fogni az eredményeket.

Ibrány - A megye I.-es Ibrány edzője szerint nem lehet a keret erősségére fogni az eredményeket.

Az első osztályba veretlenül felkerült Ibrány ebben a szezonban sem talált még legyőzőre, a Nyírgyulaj elleni 2–0-ás sikerrel negyven meccsesre nyújtotta a bajnoki veretlenségi szériáját.

– Az előző szezonban elért eredmények alapján, ha nem is gondoltunk arra, hogy majd veretlenül állunk az első helyen tíz forduló után, arra számítottunk, hogy a megyei első osztályban is jól fogunk szerepelni – mondta Madalina György edző, aki azt is tudni véli, miben rejlik a csapat sikeressége. – Engem nagyon zavar, hogy sokan a keret erősségével hozzák összefüggésbe a csapat jó szereplését, holott véleményem szerint a bajnokságban még két-három csapatnak hasonlóan jó játékosai vannak.

Nem beszélnek helyezésről

– Bármilyen kerettel rendelkezhet egy csapat, ha nem megfelelő színvonalú edzésen vesznek részt a játékosok, nincs rend az öltözőben vagy a klubnál, akkor az előbb-utóbb nem hozza úgy az eredményeket. Ezek a srácok nagyszerű közösséget alkotnak és nagyon profi módon állnak hozzá nem csak a játékhoz, magához az edzésekhez is. Én ebben látom inkább a siker titkát.

Nagy kérdés, hogy vajon meddig juthat az Ibrány.

– Nem beszélünk helyezésekről, mert most is abban a helyzetben vagyunk, hogy a sérülések miatt minden héten a túlélésért harcolunk – felelte a szakember. – Ha a játékosok edzésen sérülnek meg, húzódás, rándulás, egyéb izomsérülés miatt, az az edző felelőssége is, mert nem megfelelő minőségűek az edzések. Nálunk viszont csak egy játékos szenvedett izomsérülést, a többi súlyos sérültünk közül valakinek lába tört el, másnak szalagja szakadt szét. Többen a pálya minősége miatt dőltek ki, illetve nem nagyon kímélnek bennünket az ellenfelek, aminek nem tudom, mi az oka.

A listavezető trénere az előző meccsen nem is cserélt, azt viszont megígérte, amíg lesz tizenegy egészséges játékosa, ők küzdeni fognak a további sikerekért.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!