Sport

2018.10.11. 11:47

Kína után jön Párizs, Bécs

Nyíregyháza - Fucsovics Márton sokat futott, nagyot küzdött, és néhány napja fáj a válla.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton sokat futott, nagyot küzdött, és néhány napja fáj a válla.

Igen kevés hiányzott ahhoz, hogy Fucsovics Márton (43.) versenyben maradjon Sanghajban. Miként arról beszámoltunk a Rolex Mester elnevezésű ATP-1000-es keménypályás tornán (7 086 700 dollár) kedden Marci a német Peter Gojowczyk (70.) ellen lépett pályára. A nagy csatát hozó, 2 óra 41 perces találkozón a német végül mindössze egy ponttal ütött többet (120:119) és ez pedig elegendő volt az üdvösséghez és a továbbjutáshoz. A német csütörtökön az ausztrál Matthew Ebden (51.) ellen folytatja.

– Nehéz volt tartani a lépést Gojowczykkal, nagyon jól játszott végig, nagyon jól szervált, jól ritörnözött és lapos erős ütésekkel keményen diktálta a tempót egész meccsen – kezdte a mérkőzés értékelését Fucsovics Márton.

– Sokat futottam, nagyot küzdöttem és egy irtó nagy meccs kerekedett belőle, ami sajnos, nem az én javamra dőlt el a végén, de hát egy ellenfél is mindig van a másik oldalon. Kicsit fáj most ez a vereség, még pár napig biztos fogok agyalni, mit csinálhattam volna másképp döntő szett tie­break 4–1 után, de persze utólag mindig könnyű okosnak lenni. Sajnos, a vállam is nagyon fáj már napok óta, úgyhogy remélem, az év hátralevő két versenyére kitart még és rendben lesz, mert a játék jó és szeretném, ha meglenne az esélyem rá, hogy ami ma elment kicsit balszerencsésen, az esetleg visszajöjjön Bécsben van Párizsban egy másik fontos mérkőzésen – fűzte még hozzá társasági oldalán a nyíregyházi teniszező.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!