Sport

2018.10.11. 12:29

Kisvárda Master Good - Eltörpülnek az egyéni érdekek

Kisvárda - Gosztonyi András alapember a Kisvárdában, de azt is elfogadja, amikor csereként lép pályára.

Kisvárda - Gosztonyi András alapember a Kisvárdában, de azt is elfogadja, amikor csereként lép pályára.

Talán a legjobbkor jön a Kisvárda Master Good számára a válogatott Nemzetek Ligája-összecsapásai miatti szünet, hiszen két héttel ezelőtt négy meccses veretlenségi sorozata szakadt meg a Debrecenben elszenvedett 3–1-es zakóval, majd az előző fordulóban Pakson is kikapott 4–1-re.

– Pedig az előző bajnoki szünet pont megtörte a lendületünket kicsit – reagált a felvetésre Gosztonyi András, a várdaiak játékosa, utalva arra, hogy a Magyar Kupa-forduló után érkezett az utóbbi két vereség. – Azt gondolom, hogy egy abszolút újonc csapatnak arról szól az első szezonja, hogy bennmaradjon a bajnokságban.

Látszódjon az akarat

– A tizenkét csapatos kiírásban minden pontnak hatalmas jelentősége van, több helyet lehet ugrani felfelé és ugyanúgy visszaesni is. Mi a két vereség előtt éppen elléptünk, így szerencsére meg tudtuk tartani a pozíciónkat a szünet előtt. Ha most lenne vége a szezonnak, aláírnánk a biztos bennmaradást.

A 27 éves labdarúgó két év után futballozik ismét az élvonalban, hétszer kezdőként, háromszor csereként, azaz az összes bajnokin pályára lépett, amit rajta kívül csak Felipe és Lucas mondhat el magáról. Ugyan gólt még nem szerzett, ebből is látszik, fontos tagja a csapatnak.

– Ez az idény teljesen más, mint amikor előtte a másod­osztályban voltunk – folytatta Gosztonyi András. – Ott a legtöbb meccsen domináltunk, most nem így van. Támadóként nehezebb így játszani, de itt az egyéni érdekek eltörpülnek, mindenkinek alá kell rendelnie magát a csapatért. Ha azt mondja az edző, hogy csere vagyok, akkor elfogadom, itt nem lehet az, hogy megsértődik valaki. Ha öt perc alatt kell teljesíteni, akkor ennyi idő alatt kell hozzátenni a játékhoz. Úgy kell fellépni a pályára, hogy látszódjon, mindent megteszel a csapatért.

Nehéz bajnokik előtt

A szabolcsi együttes a tabella tizedik helyén áll, két ponttal megelőzve a DVTK-t és hárommal a Haladást. Munka tehát van bőven, ezért a szünet alatt sem pihen a csapat.

– Ilyenkor sem edzünk kevesebbet, sőt, nagyobb terhelést kapunk – avatott be minket a játékos a jövő szombati, Mezőkövesd elleni bajnokiig tartó időszak programjába. – Bajnoki ritmusban készülünk, szombaton edzőmeccsen fogadjuk a Debrecent (a mérkőzés zárt kapus – a szerk.), vasárnap jön a szokásos szabadnap, majd kezdődik az újabb hét.

A Kisvárdára nem várnak könnyű hetek: ugyan egymás után négy hazai meccset játszik, a Mezőkövesd után a Vidi, a Honvéd és az Újpest érkezik. A következő mérkőzésen Gosztonyi András biztosan hiányozni fog, ugyanis az ötödik sárga lapja miatt eltiltás vár rá.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!