Sport

2018.10.09. 18:42

Linzi tenisztorna - Babos magabiztos győzelemmel mutatkozott be

Linz - Babos Tímea magabiztos győzelemmel mutatkozott be kedden a 250 ezer dollár (71 millió forint) összedíjazású linzi keménypályás női tenisztornán.

Linz - Babos Tímea magabiztos győzelemmel mutatkozott be kedden a 250 ezer dollár (71 millió forint) összedíjazású linzi keménypályás női tenisztornán.

A versenyeket szervező WTA honlapja szerint a világranglistán 64. magyar játékos első szettbeli sikerének kulcsa az volt a horvát Donna Vekic (37.) elleni összecsapáson, hogy az első adogatásaiból sokkal jobb arányban nyerte meg a pontokat. Babos - miután 1:1-nél hárított egy fogadóelőnyt - háromszor is brékelte riválisát, így 33 perc alatt előnybe került.

A második játszmában a második adogatásai is feljavultak a párosban világelső soproni teniszezőnek, és úgy húzott el 26 perc alatt 5:0-ra, hogy 2:0-s állásnál nyolc bréklabdát hárított. Az egyoldalú találkozó végül 1 óra 8 percig tartott.

"Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen nagyon jól ment a játék! Pedig nem egyszerű első meccset játszani egy ilyen jó ellenféllel szemben. Az a lényeg, hogy sikerült! Egyértelmű: boldog vagyok!" - nyilatkozta a mérkőzést követően honlapján Babos.

Ez az első torna, amelyen ott van a magyar játékossal új edzője, a horvát Nikola Horvat, aki hivatalosan szeptember 20-a óta irányítja Babos felkészülését. A 25 éves teniszezőre a nyolcaddöntőben párospartnere, a francia Kristina Mladenovic vár, aki két játszmában győzte le a brit Harriet Dartot.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea-Donna Vekic (horvát, 8.) 6:1, 6:1

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!