Sport

2018.10.25. 16:54

Mátészalka: rutinos játékos a kispadon

Mátészalka - Új edzővel fejezi be az őszi idényt a Máté­szalka.

Mátészalka - Új edzővel fejezi be az őszi idényt a Máté­szalka.

Az ősz beköszöntével nemcsak az influenza szedi áldozatait, hanem a labdarúgás is. Egy-egy rossz eredmény, vagy várakozás alatti szereplés bizony edzői állásokba is kerül. A megyei első osztálynak is megvan az első áldozata, a múlt szombati Csenger elleni méretes zakó után lemondott tisztségéről Marius Botan a Mátészalkai MTK vezetőedzője. Az elmúlt idényben is meleg volt a szalkai kispad, a kiesés elől menekülő gárda élén háromszor is változás történt.

Beragadtak a rajtnál

Az okokról és a folytatásról kérdeztük a leköszönő trénert, Marius Botant és Papik Zoltánt, a szakosztály elnökét.

– Sok oka van a távozásomnak – kezdte a búcsúzó tréner. – Januárban érkeztem a csapathoz és egy remek téli felkészülésnek köszönhetően jó tavaszt futottunk. A nyári felkészülés azonban már nem az elképzeléseim szerint alakult, öt játékosom távozott, viszont csak kettő érkezett. A szezon kezdetekor a rajtvonalnál alaposan beragadtunk, ami rányomta bélyegét az öltözői hangulatra, a csengeri vereség volt az utolsó csepp a pohárban. Köszönettel tartozom viszont Papik Zoltánnak, aki bízott bennem és nagy energiákat mozgósított a csapat érdekében – zárta gondolatait Marius Botan.

Nem érte váratlanul

– Az őszi eredmények tükrében és a legutóbbi nagy arányú hazai vereség után nem ért bennünket váratlanul edzőnk bejelentése. Az élet azonban nem áll meg, nekünk haladnunk kell tovább. Az ősz hátralevő részében rutinos, magasabb osztályban is szerepelt játékosunk, Tempfli Imre kezébe adtuk a karmesteri pálcát, aki ezentúl nemcsak játékosként, hanem edzőként is tevékenykedik nálunk. Bízom benne, hogy vezetésével nyugodt tavasz elé nézünk – fejeztek ki re­ményét Papik Zoltán, a Mátészalkai MTK szakosztályelnöke.

BB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!