Sport

2018.10.05. 16:49

Roman skalpjára vadászik Brúnó

Máriapócs - A kategóriájában második magyar pilótának hátrafelé is kell figyelnie.

Máriapócs - A kategóriájában második magyar pilótának hátrafelé is kell figyelnie.

Itt a vége, fuss el véle! Vasárnap a máriapócsi RabócsiRingen véget ér a ralikrosszozók hazai szezonja. A profik bajnokságának a hetedik körét, az országos amatőr sorozatnak a harmadik fordulóját rendezik. Bajnokavatások sora lesz a programban, néhány kategóriában már ismert, hogy ki zárt összetettben az élen. Ám vannak olyan kategóriák, amelyeknél az utolsó futam ad majd választ arra, hogy ki lesz a bajnok.

Azonos pontszámmal

A Super Touring Car (STC) 2000-ben az évadzáróra a cseh bajnok Roman Castoral (Opel Astra ) és Csirmaz Brúnó (Honda Civic) azonos pontszámmal (129) érkezik. Ám mivel Castoral egy futamot kihagyni kényszerült, ő már eldobott pontokkal áll, míg Brúnónak az eddigiekből egyet el kell dobni. Ennek tükrében a cseh pilóta az esélyesebb, ám még nem ihat előre a medve bőrére. Technikai sportágról van szó, így bárkinek és bármikor beüthet a ménkő.

Az is biztos: Brúnó mindent meg fog tenni azért, hogy a rutinos rivális előtt érjen a célba. Ilyenre már volt példa időfutamokban, remélhetőleg most a döntőben lesz így.

– Nekem már az nagy szám, hogy azonos pontszámmal érkezünk a zárókörre – kezdte a beszélgetést Csirmaz Brúnó. – A szabályok szerint egy futamot el lehet dobni, mivel Roman egyszer nem indult, így neki nem kell. Nekem viszont a legrosszabb 18 pont, amit az ausztriai fordulón értem el. Érdekes, hogy ott az előfutamban előtte végeztem, ott viszont váltóprobléma miatt nem sikerült. Amennyiben nem tudna rajthoz állni, nagy esélyem lenne a bajnoki címre, de az úgy nem lenne igazi. Azt szeretném, ha le is győzném és úgy végeznék az élen, ám erre nagyon kicsi az esély.

Hátra is figyelni kell

– És arról se feledkezzünk meg, hogy másodikként nem csak előre, hanem hátra is kell néznem. Mögöttem Janzer Gyuri áll (Renault Clio), és még neki is van esélye az előrébb lépésre. Nem könnyű a helyzet, ám nekem az a célon, hogy a maximumot hozzam ki az autóból és magamból egyaránt. Nagyon szeretném legyőzni, de nem minden áron, hiszen az ezüst is szépen csillog... – így Csirmaz Brúnó.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!